reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jedzeniowy wątek dzieciowy :D

soczek "KUBUŚ"
3 duże marchewki
pomarańcza
1 duże jabłko 1 l.wody
(składniki oczywiście można zmieniać ,ale ja właśnie takie robiłam )
Wszystko obrać ,marchewkę można zetrzeć na tarce .
Zagotować i trzymać na wolnym ogniu do miękkości marchewki .
Wyjać warzywa i owoce .
Wystudzić i zmiksować na najszybszych obrotach ,dolać wody tyle ile trzeba dla najlepszej konsystencji soku .
Smacznego !!!
Przechowywać w lodówce do 3 dni .
Jeśli chcemy na dłużej to koniecznie zagotować ,przelać do słoika lub butelki i zaciągnąć w wek.
Mała uwielbia tego Kubusia :tak::-D:-D

reklama
Parę przepisów na dole artykułu: Dzieci są ważne - serwis dla eko-rodziców

I jeszcze ode mnie prosta sałatka, która się Robert zajada, choć nie spodziewalam się, ze w ogole mu ja dam!
Pokroić drobno kapustę pekinska i dodac potarta marchewke - proporcje dowolne. Wymieszac z sosem:
jogurt naturalny z dodatkiem musztardy, octu jabłkowego, oliwy z oliwek, białego pieprzu i słodkiej papryki.

Jedno z ulubionych dan Roberta, superszybkie do zrobienia.

Makaron
Tunczyk z puszki
Oliwa z oliwek
Troszke parmezanu (opcjonalnie)
Moze byc do tego natka pietruszki swieza lub suszona.

Makaron ugotowac, wszystko razem wymieszac i gotowe. Mi tez bardzo smakuje :)

Niejedna pewnie juz serwowała dzieciakowi wiec jako przypomnienie ;-) Szybki i latwy w przygotowaniu a zarazem smaczny i pozywny deserek. Do garnka wlac odrobine wody, zagotowac, wrzucic kilka kostek dyni i podobna ilosc pokrojonego w kostke jablka, zagotowac kilka minut az wszystko bedzie miekkie i zblenderowac. Na koniec łyzeczka kleiku ryzowego. Ja dodalam nie za slodkie jablko bo mam jakas mega slodka odmiane dyni. Wyszlo lekko kwaskowate i maly sie zajadal.

Ostatnio mój syn prawie zjadł talerz przy tym obiadku bo tak mu smakowało, więc postanowiłam polecić Wam cuś takiego:
Potrzeba nam batat, marchewa, jabco, kurczaczek, zioła (pieprz ziołowy rozmaryn, lubczyk itp)
Batata lekko podgotowałam na wrzątku ze skórką i wstawiłam go do piekarnika jako frytki, w rękawie do pieczenia upiekłam mięsko w ziołach i lekko podkropione wodą... Marcheweczkę tre z jabłuszkiem jako surówka :D

Wszystko daje na talerzyk, dziecko odziewam obiadowo, obkladam wszystko dookoła ścierami i ręcznikami i daję talerzyk dziecku. Szał pal dzikie fretki :D ja tez sie uraczyłam takim obiadkiem (syto )

Do góry