• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Jestem na świecie ;-) Porady i Rady....

My też czyścimy uszka patyczkami dla dzieci no i w kąpieli też zawsze przemywamy, a co do drapania sie to ja zauważyłam, że moja Monia drapie się tylko po uchu jak jest już mocno zmęczona, wtedy trzyma się za jedno ucho (nie wiem czemu ale tylko prawe) i trze oczka,

a co do trzęsocych się dzieci to moja też to grono powiększa, moja zaczyna się trząść na widok czegoś nowego ( jak u większości was ) ale najbardziej to się trzęsię jak zbliżam się z jej butlą mleka, wtedy to mało z bujaczka nie wyskoczy

Ostatnia edycja:
reklama
to dobrze że tych "trzęsących się galaretek " jest więcej :-D
adudz Jula też prawie z bujaka wyskakuje jak widzi zupke i jej rożową łyżeczkę:-D

Dziewczyny mam pytanko- czy Wasze maluchy miały ciemieniuche? Mojej Zosi dopiero teraz sie pojawiła. Smarowanie oliwka raczej pogarsza sprawe. Lekarka wypisała mi elocom krem, ale wyczytała, ze zawiera sterydy i wolałabym tego nie uzywać. Macie jakieś sprawdzone sposoby?

aniu my mielismy dwa razy i smarujemy oliwa z oliwek, wmasowuje z glowke, chwile czekam i wyczesuje szczotka i jest cacy:tak: ja wogole nie stosuje oliwki bo jakos nie jestem przekonana:sorry: zapytaj w aptece o oliwe kosmetyczna. no chyba ze dziewczyny poleca ci cos ciekawszego.

aniu mi kiedys kosmetyczka powiedziala ze wlasnie czasem parafina ktora jest glownym skladnikiem oliwki czasem ztyka pory i dziala odrotnie niz powinna wiec zamiast nawilzyc to wysuszy, zatka pory i skora nie moze oddychac. Ona twierdzi ze dobrze ja stosowac w zabiegach kosmetycznych ale nie uzywac za duzo produktow z parafina w glownym skladzie w domu bo moze zaszkodzic. u nas tak sie dzieje, pierwsze kilka razy uzylam oliwki i mala miala starsznie sucha az biala skore, teraz uzywam oliwy z oliwek i jest super. No ale niektorym pasuje oliwka.

reklama
Ja podaję... ale kurcze ostatni raz byłam u lekarza z Adikiem jakoś na początku grudnia... poczekam aż wyrobią nam kartę NFZ, bo ostatnio przeglądałam nasze papiery i znalazłam druczki do złożenia w NFZecie :no: Meżulek wszytsko złożył od razu po narodzinach (ZUSy i inne OPSy), a z tym trzeba było czekać, aż będzie PESEL... no i w końcu zapomniał... do pół roku można bez karty... ale teraz to już by sie przydała... na pewno jakbym pościemniała to by go przyjęli w przychodni... no ale jak zdrowy to sie tam pchać na siłę nie będę :tak:

A Tomkowi nie wiem do kiedy podawałam... teraz w zimie od czasu do czasu dawałam mu MultiSanostol - tam tez jest witamina D.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry