reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Jestem na świecie ;-) Porady i Rady....

Daisy - i to jest dla mnie piekne :) Sa dziewczyny ktore chca miec liczna rodzine i sa takie jak ktore odliczaja gdy maly w koncu bedzie partnerem do rozmowy i nigdy wiecej pieluch i nieprzespanych nocy :) Wiecie moze kiedy maluch moze przespac w nocy 8 godzin? Pol roku? Moim marzeniem jest spac 8-10 godzin non stop ale moj maz rano jest nieprzytomny i co najwyzej wieczorne szychty bierze...

reklama
Ja też nienawidzę chodzić w ciąży. I już pod sam koniec też się zarzekałam, że nie chce więcej dzieci ale ostateczną decyzję podejmę po porodzie. I kiedy Hania ze mnie wyszła pierwsze moja słowa brzmiały, że mogę rodzić następne:-D:-D
I rzeczywiście na jeszcze jedno dziecko a może dwoje się zdecyduję bo nie ma nic piękniejszego na świeci niż posiadanie dzieci. Teraz to dopiero jest życie w pełni wartościowe pomimo tych nieprzespanych nocy :-):-)

jo-anna może masz racje odstawie herbatke z kopru na pare dni i zobacze co będzie... ja też pilnuje żeby nie jadła częściej niż co dwie godziny a jeśli chodzi o diete to głównie piersi z kurczaka z marchewką jem...

A udało mi się dobrać smoczek dla mojej bestyjki, zaakceptowała smoczusia aventu :-)

Jeśli chodzi o ilość dzieci to ja chciałam mieć chłopca i dziewczynke... ale wątpie czy się zdecyduje na jeszcze jedno dziecko, ciąża -oki ,ale rodzenie - nigdy więcej :no:

Valija Mój Adaś dzisiaj przespał 8 godzin 20 minut (od 8 do 4:20) za to starszy budzi się ostatnio kolo 2-3 w nocy i przylatuje do nas do łóżka. Strasznie bolą go wychodzące piątki i to z nim mamy większe problemy ze snam niż z młodym... także z doświadczenia wiem, że to różnie bywa :baffled:

no to mój młody spał jakąś godzinkę, półtorej krócej niż Twój Ewa:-) mam nadzieje, ze to nie jednorazowe:-D

a w ogóle w piątek bylismy się szczepinc (panstwowymi szczepionkami) i mały w 2tygodnie skoczył z 4655 na 5260g:-) ale niestety nie wiem jaki długi:-(, ale ubranka na 68 powoli zaczynają się "kurczyć":-D

a co do ilości poiadanych dzieci to ja też narazie pasuje:tak: zresztą jak mam po raz trzeci przeżywać poród to wolę :no: bo ciążę każdą znosiłam inaczej... pierwszą rewelacyjnie, drugą troszkę gorzej, ale poród porodem i to istna tragedia:baffled:

Ewa85 Zazdroszczę! Mój synek jest 8 dni młodszy od Twojego i cały czas budzi się w nocy co 2 godziny. Co robisz, że Twój tak ładnie śpi? Karmisz piersią, butelką?

Mój Adaś - odpukać - od urodzenia śpi po kąpieli minimum 5 godzin (tylko na piersi) :-) Z Tomkiem miałam tak samo. W pierwszym tygodniu po powrocie do domu potrafił mi przespać 8 godzin... ja nie przeszkadzam moim dzieciakom w spaniu. Jak dobrze przybierają na wadze to pozwalam spać w nocy ile chcą.
My będziemy się ważyć i szczepić 3 września... ciekawe ile mały przybrał. Po dwóch dobach ważył 3350g a w 14 dobie już 3980g, także zaczął całkiem nieźle :blink:

Dodam jeszcze, że Adasiowi ciężko spać w dzień przy ciągle biegającym i bez przerwy gadającym starszym bracie... jedyna chwila na spokojny sen to między 11 a 13 kiedy ten starszy też przysypia... a poza tym to ledwo zdąży zasnąć, to już oczy otwarte jak pięć złoty, bo Tomasz zapragnął pograć na bębenku ;) także w nocy odsypia...

Ostatnia edycja:
ja takze, nie lubialam chodzic w ciazy, jakos mi bruch przeszkadzl we wszystkim ;] pomimo naszych przejsc, zdecydowalismy sie na 2, oczywiscienie teraz gdzies za 2-3 lata jak juz dostane prace i bede ja miala juz na stałe. takze z dniem podpisania umowy na stałe gwałce męza ;] poki co skupiam sie na odchowaniu pierworodnego a pozniej na znalezieniu pracy

Co do dzieci to ja pasuje. I nie chodzi o ciaze, bo czulam sie w niej swietnie i porod- fakt boli potwornie, ale szybko sie zapomina i ten koszmarny polog tez mozna jakos zniesc. Dla mnie najgorsze byl stres zwiazany ze stanem zdrowia Leny i zle przejscia z opieka szpitalna. Po tych zlych dosiwdczeniach mowie -wiecej dzieci nie!! A drugi argument to taki,ze ja z Lena jestem w domu sama. Babcia juz nie nocuje. I powiem Wam,ze zdalam sobie sprawe, ze samej jest mi bardzo przyrko i smutno, ze nie mam do kogo geby wiezorem i w nocy otworzyc i ze wszystkie cudowne pierwsze chwile Leny widze tylko ja:-(
Co do spania malej to w nocy nie spi, z ato teraz w dzien spi. I ja tez dzis zasnelam rano i wstalam niedawno.Na jedzenia budzi sie co 3h, a czasem czesciej.

Niestety nie mozemy caly czas przekroczyc magicznej wagi 4kg. Zatrzymala sie na 3,93 i tak 5 dni :-( Za to idzie w dlugosc.

reklama
Witam:-)
Jesli chodzi o dzieci, to ja chciałam zawsze prznajmniej dwójkę. I nadal chcę aczkolwiek nie mam przekonania nadal co do mojego nieślubnego i nie widzę siebie z nim przez resztę życia więc tymczasowo pzostanę tylko z Karolinką. Może kiedyś.... Czas pokaze.:tak:
A u nas duchota jakaś przyszła. Karolka cały czas w wózku na podwórku i co raz się budzi. Ale ile czasu można wisieć na cycu:confused::confused::confused:

Do góry