reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jestem smoczkiem dla mojego brzdąca!!!!!

Witam mamy, nie-mamy i przyszle mamy ;-)
Jestem Natalia, to moj pierwszy post na tym forum wiec wypadało mi sie przywitac :)

Zastanawiam się, czy podanie dziecku (5 miesiecy) piersi "pustej" ;) może miec jakis negatywny wpływ na nie? Dziecko nie ząbkuje :-)

Pozdrawiam :)

reklama
Kolkami?? butelka puta powoduje kolki a piersi powietrze nie leci, będzie działał jak smoczek cyc. Ale nie jest dobry pomysł chyba, żeby dziecko robiło z sutka smoczek

kołtunek ano kolkami. Akurat taki temat poruszyłam kiedyś z moją położną i stąd mam tę informację. "Pustej" piersi się nie podaje dziecku. Lepiej wprowadzić smoczek.

Hej!
Podawanie smoczka zamiast piersi bez mleka jest oczywiście lepszym rozwiazaniem, ale maluch nie chce brac smoczka do buzi :dry: nawet butelki z mlekiem mu średnio "pasują" :dry:
Taki problem wynikął z powodu wizyty mamy w szpitalu, oczywiscie opieka nad dzieckiem spadła na mnie ;) Uspokojenie maluszka bez piersi jest niewykonalne, mama tez sie na to skarzyła :no:

Natalya - kompletnie nie rozumiem Twojej sytuacji :baffled:
Masz dziecko? Czy się opiekujesz obcym dzieckiem?
Jeśli to drugie to o co Ty w ogóle się pytasz? O podanie piersi obcemu dziecku po to, żeby sobie possało? :baffled::confused::dry:
To chyba jakieś nieporozumienie :no:

reklama
"Absurdalne" to mało powiedziane...
Mam nadzieję, że przestałaś to praktykować... Na pewno są inne sposoby na uspokojenie, wyciszenie dziecka - bez przesady...

Do góry