reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Jeżdżę bezpiecznie czyli wszystko o fotelikach

My mamy tez Rodi.. ten model 2011..w sklepie robilismy przymiarke tez do römer...mlodej wygodniej bylo w maxi-cosi...i mial wiecej funkcji...byl bardziej obity miekka tapicerka... no i ten tez kupilismy...

Fusik looknij kilka postow wyzej-rozmawialismy o fotelikach....

reklama
hahaha ja polecam fotelik zooty - my bardzo duzo jezdzimy trasa PL-Uk nam juz dobrze znana tudziez inne wypady na dalekie trasy i Klaudia lubi spac w podrozy ..rozklad asie itd...polecam!

Upychanie 3 Mamoociątek w samochodzie, ważna rzecz!:-D:-D:-D

:-D

Fusiku, ja znalazłam takiego mojego starego posta:

My tez jestesmy fanami maxi cosi, ale facet w sklepie (do którego mamy zaufanie) przekonał nas do Romera. Zasadniczo polecał Maxi cosi lub Romera, ale własnie w zakresie 15-36 kg uznał, że Romer jest lepszy. Powiedział, że ma lepsza regulację zagłówka (wraz z rośnieciem dziecka), lepiej chroni też pas barkowy, jak już dziecko jest duże i zagłówek wysuniety wysoko. Zauważ, że boki tego Romera sa bardzo wysokie.
No i fakt, że boczki zagłówka świetnie trzymają główkę Wojtka jak zaśnie. Polecam.:biggrin2:

Fusik my mamy solution fix x cybex i jesli chodzi o wygodę Otylka nie narzeka, w sumie to byl jedyny dobry szerokością, do maxi cosi Otylka nie mieścila się inne , które sprawdzalismy podobnie, Otylka jest szeroka w ramionach i w innych fotelikach byla taka ścisnieta jak sledź, to był jedyny dobry no i podoba mi się kwestia zabudowania w mocnym stopniu głowy...najważniejsze jednak aby nie zaistniała potrzeba skorzystania

Mamoot, o ile mnie pamięć nie myli, macie dla Wojtka taki fotelik:
Roemer Romer KID 15-36 kg W-wa 16xKOLOR 2xGRATIS (1510093406) - Aukcje internetowe Allegro ?
Jeśli tak, to napisz proszę, czy on się choć trochę odchyla do spania? Bo pan w sklepie mówił, że to tylko taki bajer, i w rzeczywistości wcale się nie odchyla... ale jakoś mi się wierzyć nie chce że aż taka ściema. Na razie oglądałam sama, i wydaje mi się, że moja chudzina będzie fruwać po maxi cosi rodi, wydaje się dużo szerszy niż roemer, jak już naprawimy samochód to pojedziemy z Martą przymierzyć.

Kasiu, taki własnie mamy i się odchyla minimalnie, ale my z tego nie korzystamy. Ale jakoś tak jest fajnie wyprofilowany, że Wojtek zawsze w nim bez kłopotu zasypiał i nie wyglądało, że jest mu niewygodnie. Jeszcze mu zakładamy poduszkę na około szyi i jest ok.

reklama
Kupiliśmy w końcu Marcie fotelik przed samym wyjazdem- dokładnie w takim kolorze jak na tej aukcji Fotelik CYBEX SOLUTION X2 FIX + ORGANIZER!!! (1737914936) - Aukcje internetowe Allegro Martuś zadowolona, wygodnie jej, no i w końcu się nie poci po 5 minutach jazdy! Tylko pas ją uwierał, jednak normalny pas jest sztywniejszy niż pasy od fotelików, więc kupiliśmy osłonkę małpkę i jest git. Teraz muszę spróbować sprzedać te dwa co mamy, stoją w sypialni i kot się wyleguje to na jednym, to na drugim :-D a mnie wkurza graciarnia, tylko jakoś nie mogę się ogarnąć po tym wyjeździe.

Do góry