Moje ulubione ciasto

Shrek:
Biszkopt:
1. 5 jajek
2. 5 łyżek cukru
3. 5 łyżek mąki pszennej
4. 2 łyżki mąki ziemniaczanej
5. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
6. 2 łyżki oleju
7. 5-6 kropel zapachu do ciasta (ja nie daję, nie lubię sztucznych zapachów)
Masa Shrek'a 1 :
1. Duża butelka zielonego Pysia lub Kubusia
2. 2 duże budynie śmietankowe
Masa Shrek'a 2:
1. 400 ml śmietanki 36%
2. galaretka zielona
Ponadto:
Duża paczka delicji
2 zielone galaretki
Przygotowanie:
Biszkopt:
Białka jajek ubij na sztywną pianę, ubijaj dalej z cukrem, żółtkami, aromatem i olejem. Następnie małymi porcjami dodawaj mąki oraz proszek do pieczenia. Piecz w temperaturze 200 stopni C przez około 20 minut.
Masa Shrek'a 1:
Oba budynie rozpuść w 1,5 szklanki Pysia/Kubusia. Pozostały napój zagotuj. Powoli wlewaj rozpuszczone budynie do gotującego się napoju, aż do uzyskasz konsystencję gęstego budyniu. Gorącą masę rozprowadź na lekko przestudzonym biszkopcie. Gdy masa przestygnie ułóż na niej delicje.
Masa Shrek'a 2:
Galaretkę rozpuść w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstaw do przestudzenia. Ubij śmietanę, pod koniec ubijania dodaj rozpuszczoną galaretkę i dalej ubijaj. Następnie wyłóż ubita masę na delicje.
Dwie galaretki rozpuść w 800 ml gorącej wody. Gdy galaretka lekko stężeje wylej ją na masę ze śmietanki. Ciasto należy trzymać w lodówce.