reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kącik małego smakosza

Happy dzięki, spróbujemy :-p ja ostatniej robiłam nam - małej fasolke po bretońsku - zajadała sie ze hej :-) a później w pieluszce miałam niestrawione skórki z fasolki :-D

paolcia my dajemy pomidorka w różnej postaci: sos, gotowany, świeży na kanapeczkach. Jeśli gotuje /robie sos to zawsze sparzam, kiedy na kanapki, staram sie okroić plater tak, zeby nie było. czasem wciągnie skórke, szczególnie jak małżowi kanapki podgryza ale staramy sie tego unkinąc ;-)

reklama
Alicja,to jest zmodyfikowana na potrzeby Amelki wersja hinduskiej potrawy,którą ja uwielbiam:).Po prostu nie przyprawiłam jak "dla dorosłych",bo wiadomo,jakie jest indyjskie żarełko;).no i duża zaleta,że "samo " się robi,trochę czasochłonne,ale nie pracochłonne;P

czy któraś z Was orientuje się ile dziecko powinno wypijać mm na dobę? bo mój nie je innych produktów mlecznych i nie wiem czy dostaje odpowiednią wartość wszystkiego co powinien :-(

Natolin mój zjada max. 2 razy po 240ml mm. Do tego zwykle dochodzi 1 kaszka mleczno-ryżowa (ok. 150ml). Zdarza się, że dostaje jeszcze serek Danio, jogurt czy mleczny słoiczek. Czasami jednak nie je ani tej kaszki ani innych mlecznych rzeczy, tylko mm albo ewentualnie zjada tyle co wcale pierwszej butli, jeśli późno zje całą kaszkę. Jutro chcę iść do pediatry to z ciekawości zapytam, bo sama się ostatnio zastanawiałam czy te ilości są ok :-)

moja zjada na sniadanie 150-200 mm i na kolacje 240-260 z dodatkiem 3 miarek kleiku albo kaszki. Dodatkowo jeszcze codziennie jakis jogurt, nba drugie sniadanie jajko, serek albo szyneczka wiec mysle ze powinna miec wszystko dostarczone.

dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
ANIAWA jak się czegoś dowiesz u lekarza to daj znać.
ja postanowiłam jeszcze z deserkiem podawać kaszkę na mm, żeby więcej tego wyszło. Tzn moje dziecko jeszcze jedną butlę bardzo chętnie, ale nie ma kiedy za bardzo i po co znowu butla.

Pudzianek chce, żebym zbankrutowała :-( nie chce moich zupek :-(

reklama
Do góry