reklama

Kącik małego smakosza

Dziękuję wam za informacje o podawaniu kleiku. Dałam dzisiaj 2 miarki na 150 ml mleka i z 3 aventu nie bardzo chciało lecieć. Z trójprzepływowego już lepiej,ale chyba będę więcej wsypywała kleiku. Nie wiem tylko czy jest jakaś różnica między kleikiem ryżowym a kukurydzianym(tego drugiego nie było dzisiaj w tesco:-().

Aha,i dzisiaj Franek dostał ziemniaczki ze szpinakiem. Myślałam,że wyrwie mi słoiczek! Normalnie "wszystkożerny" jest ten mój synek;-).

Ja zdecydowałam się akurat na kukurydziany bo kupiłam wcześniej kaszki - ryżową i mleczno-ryżową,no i żeby była odmiana to kleik już kukurydziany

Wczoraj powiększałam troche dziurkę igłą w smoczku trójce bo mały nie dawał rady z kleikiem,(2,5 łyżki na 180) i już jest bardzo dobrze

reklama
Ja dzis planuje dac pierwszy raz kaszke przy nastepnym karmieniu. Kleiki dajemy od tygodnia - w poludnie kukurydziany i na noc ryzowy, a dzis dodam jeszcze kaszke malinowa :-)
Powiem szczerze, ze nie zauwazylam, zeby ryzowy zapychal Pawcia. Mamy 1 kupe dziennie, czasem 1 na dwa dni. Daje 2-2.5 miarki kleiku na 150 mm.

Onesmile ja myślę że to zależy do dziecia. Moja jest na kaszce ryżowej a teraz i na ryżowym kleiku i też nie ma problemów z kupkami, a nawet przez to całe urozmaicanie jedzonka robimy dwa razy dziennie :-)

Franek też nie ma problemu z kleikiem ryżowym czy kaszką ryżową, ale zaczynaliśmy od kukurydzianego, a teraz staramy sie urozmaicać, jak na noc ryżowa kaszka to rano kleik kukurydziany, wplatamy w to jeszcze sinlac co jakiś czas - w te dni co Franek ma focha na jedzenie :)
Dziś do z jedzeniem pieknie na sniadanko i II śniadanko zjadł po 150 ml z kleikiem i potem z kaszką, na obiad cały słoik dyni z ziemniakiem i popił 130 ml soku przecierowego jabłko+marchew+banan, potem zjadł 100 ml mleczka i teraz po kąpieli 150 ml z kaszką. Zrobił dwie mega kupy i lezy już grzecznie w łóżeczku. Jutro robimy kolejne podejście do zupki marchew/ziemniak/pietruszka z gerbera, wcześniej było fee, ale może sie odmieniło, spróbujemy skoro słoiczek jest.

reklama
lolisza, twój Franek tylko 2 tyg. starszy od mojego Patryka a już tyle rzeczy je, jestem pod wrażeniem :) Na następnej wizycie podpytam pediatre kiedy i co bedziemy wprowadzać, bo już się nie moge doczekać reakcji na nowe rzeczy :) A jak was czytam to zazdroszcze tych wszystkich "eksperymentów" żywieniowych ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry