reklama

kąpiele dzieciaczków

reklama
Michałowi pępowina odpadła chyba w 11 dobie, w szpitalu już nic z tym nie robili. wróciliśmy do domu i położna środowiskowa zajrzała w pępuszek i stwierdziła, że przydałoby się ze 3 dni przecierać spirytusem, bo był czerwony (żeby żadna bakteria nie chciała tam zamieszkać)

spirytus powoduje wyjaławianie sie rany i przez to rana ma problem z wygojeniem się. To pamiętam jeszcze z czasów kiedy przebiłam sobie uszy. I przez to ciągłe przemywanie nie chciało mi się ucho zagoić. Byłam u lekarki i właśnie taką teorię mi sprzedała.:confused2:

Dziewczyny a jak to jest u was z uszkami dzieciatek,konkretnie mi chodzi czy moczycie uszy w trakcie kapieli czy uwazacie zeby sie nie zmoczyly...ja staram sie aby woda nie dostala sie do uszolkow ale chciala bym sbie taka gabeczke kupic do kapciania, zeby miec obie rece wolne i w tedy uszka na pewno beda lekko zanurzone...moja mama twierdzi ze woda w uszach moze zaszkodzic malenstwu(zapalenie ucha)...

Olla

pediatrzy w TV do znużenia powtarzają że zapalenie ucha nie pochodzi od zawiania czy zalania ucha, tylko od zapaskudzenia ucha od wewnątrz katarem. Dlatego m.in. tak ważne jest odciąganie kozulków :-)

A wracając do kąpieli - my uważamy żeby się nie nalało. Nalewa się za każdym razem :-D

Olla - lepiej chyba nie zamaczac tak na wszelki wypadek - slyszalam ze u niemowlat o zapalenie ucha bardzo latwo czy tez przewianie. Jak w domu okna zamknete to oki - ale jest lato i wierze ze wieje wietrzyk u was tez przez otwarte okna. Wiesz co - kuzynka nauczyla mnie jak trzmac glowke by uszka byly suchutkie. Moze jednak jedna raczka potrzymasz malenkiej glowke (?) a druga bedziesz miala wolna ? ..

wiec tak , chwytasz od spodu dlonia rozwarta glowke przykrywajac palcami uszka - uff nie wiem czy dobrze opisalam... moze tak robisz, ale ponoc dobry sposob:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry