reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kąpiele dzieciaczków

Esia wybraliście się już na basen? Bo my jakoś nie mogliśmy się wybrać, a teraz zastanawiam się czy może jednak nie poczekać aż Czarek skończy 3 miesiące - tak ostatnio zalecali w "Mamo to ja".

reklama
Też się nie wybraliśmy :zawstydzona/y: A teraz już zupełnie nie mamy kiedy... Najbliższy miesiąc to w naszym życiu mocno napięty grafik i kilkoro gości w mieszkaniu - zaczyna się kocioł :szok:

My dzisiaj wyprobujemy do kapieli Oilatum,lekarz nam przepisal(jest w tedy za darmo) bo mala cala sie luszczy,ja z reszta tez,wiec obie skorzystamy.Uzywalam juz chyba wszystkiego do i po kapieli,smarujemy sie po kazdym przewijaniu i dalej suchelec z niej...a wiadomo ze co za duzo to nie zdrowo...tak wiec pokladam duze nadzieje w tym preparacie...zobaczymy...

Czy ktoras z Was go uzywa?Jak sie sprawdza?

Olla to miło że u was Oilatum z receptą za darmo, bo u nas niestety sporo kosztuje. A sprawdza się super, zobaczysz zresztą sama już po pierwszej kąpieli. Ja sama też czasem używam bo niestety Czarek po mnie ma taką wrażliwą skórę. :-)
Po tym już nie musisz niczym więcej nawilżać skóry.

Olla Oilatum polecam :tak:

U Nas sprawdzone na suchą skórę przeze mnie i M, a teraz od początku kąpiemy w tym Zuzię.

Skóra po tym jest super.

Też używamy - i jest super! :tak:
Jednak żeby nie rozleniwić skóry (bo Piotruś nie ma żadnych problemów), co drugi dzień kąpiemy w czystej wodzie. I wtedy lekko oliwkujemy całe ciałko.

DZiekuje za odpowiedzi...ciesze sie bardzo i nie oge doczekac kapieli :)))
a po kapaniu niczym juz nie nawilzacie?a wloski tez tym myjecie?

Olla staramy się nie moczyć włosków i umyć je na końcu czystą wodą i żelem do włosów, bo po myciu w wodzie z Oilatum włosy tłuste jakbyś w nie wosk wtarła.

Magda po urodzeniu miała straszną skórę - bardzo suchą, łuszczącą się i popękaną. Kąpałam w Oilatum na początku za każdym razem, teraz co 2-3 kąpiel. Skóra wyleczona i bardzo delikatna. Ale oliwkuję ją za każdym razem.

reklama
Ja też używam Oilatum - po nim nie trzeba już nic ze skórką robić. Kąpiemy w tym małą codziennie. I zgodnie z zaleceniami dwóch Zosinych pediatrów nie oliwkujemy. Podobno ta praktyka wywołuje w późniejszym okresie problemy skórne.
Zosia ma śliczną skórkę (niestety oprócz buzi) więc myślę że jest ok :-)

Do góry