reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie butelką

reklama
Oj żarłok z niej straszny :) Ale przypuszczam ze po prostu nadrabia fakt ze jak wychodziłyśmy ze szpitala wazyła tylko 2700...i była taka malutka i drobniutka. Ma co nadrabiac mój tygrysek he he he

Moja Lenka wypija ok 80-90 ml ok 22.00 potem pobudka o 2.00 i wtedy daję już tylko cycka więc kolejne pobudki co godzinę :-( chyba wprowadzę butlę również w nocy.
Chodzi mi również po głowie dodanie pół miareczki kleiku kukurydzinego do zagęszczenia mleczka.

u nas po butelce na noc śpimy przeważnie od 7 do 3 w nocy potem daję pierś , faktycznie na butelce mały przesypiał później już do rana a tak pije tego cycka przez sen prawie do rana, ale ja jakoś cały czas mam wyrzuty sumienia,że daje mu ta butlę a przecież pokarmu mam dość

Henrietta to rozkład masz podobny jak ja :)
Julka wypija butle ok 21 i spi do ok 4 potem cycek i spanie do rana.
Ale ja wyrzutów sumienia nie mam bo jestem wyspana...a to dla mnie bardzo wazne :)

a pamietacie jak wiele z nas narzekało na bezsenność w ciąży:)
Jesteśmy teraz przygotowane do pobudek nocnych, czy to na siusianie, czy teraz na cyckowanie:)

Dokładnie szyszunka :) Chociaz ja teraz wstaje zdecydowanie zadziej...pod koniec ciązy to nawet nie wiem ile razy wstawałam na siusiu...wiec jest ok ;-);-);-);-)

Rudka - ja dziś zakupiłam kleik ryżany. Wg opisu "dawkowania" pisze, że na 200 ml dać 6-7 miaek. Ja na 120 jak wsypię jedną miareczkę albo i pół to nic się nie stanie. Dziś chcę spróbować.Myślę jednak, żeby był efekt to parę dni trzeba by poczekać.
Mój mały zasypia o 20 teraz i śpi do 24, 1 w nocy-więc podobnie jak u Ciebie. I to jego najdłuższe spanie w nocy. Później do rana pobudki co dwie godziny. Nieraz nie zdążę zasnąć a już znów pora wstać...:sorry:

Makta moja niunka tak samo spi od 3 dni, tez daje jej butle na noc (prez te 3 dni) bo cos moje cycuchy nie wyrabialy z produkcja mleka, ale dzis juz jest ok. wiec nie karmilam butla tylko cycus. Zobaczymy jak bedzie z jej snem, mam nadzieje ze tak samo bo czuje sie wyspana :-) dla mnie tez jest to baaardzo wazne ;-)
A jak nie to pomysle o stalym wprowadzeniu butli na noc, tylko ze kurka ja tez mam straszne wyrzuty, zobaczymy...

reklama
Do góry