reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie butlą

a my uczymy się pić mm, pierwsze próby były porażką, ale już coraz lepiej, młoda umie wypić już 60-70ml mm ;) potem zapija cycochem :) narazie pijemy tak raz dziennie coby brzuszek oswoić ;)

Jakie smoczki macie do butelek? z iloma dziurkami?

WIesz co F dostaje trójprzepływowy (ale jest na mleku zagęszczonym) a picie dostaje z '2, więc pewnie zwykłe mleko tez z '2 , albo z'3 ale zacznij od 2 zeby się przyzwyczaiła:) tak mi się wydaje:)

reklama
Mój Łukaszek nadal na cycu ale dostaje go 4 albo 5 razy dziennie.Raz dostaje butle nan z kleikiem kukurydzianym bądź kaszką jabłkową i raz obiadek:) Niedługo i tak na butle przejdę bo zaczyna mi maleć ilość pokarmu ale na razie dajemy rade i mały ładnie przybiera :)

hihihihi ja to w ogóle hardcore zrobiłam, najpierw z 1ki aventu.....ale nie chciała pić, kupiłam trójprzepływowy :) to bidna się krztusiła, no to kupiłam 4kę ;) coby jej leciało :) i tak pije narazie, teraz kupiłam dwie butle duże i tam są 2ki......co za matka ze mnie ;)

hihihihi ja to w ogóle hardcore zrobiłam, najpierw z 1ki aventu.....ale nie chciała pić, kupiłam trójprzepływowy :) to bidna się krztusiła, no to kupiłam 4kę ;) coby jej leciało :) i tak pije narazie, teraz kupiłam dwie butle duże i tam są 2ki......co za matka ze mnie ;)

:-D:-D to taka proba co by mala do butli zniechecic? :-D:-D

Dziewczyny,muszę zacząć przyuczać Tysię do butli, skoro za 1,5 mc-a wracam do pracy...mam w domu butelki Avent, ale ich nie chce. Może inna jej podpasuje. Tylko jaka? I jaki smoczek? Proszę o porady, bo ja zielona w temacie

Dziewczyny,muszę zacząć przyuczać Tysię do butli, skoro za 1,5 mc-a wracam do pracy...mam w domu butelki Avent, ale ich nie chce. Może inna jej podpasuje. Tylko jaka? I jaki smoczek? Proszę o porady, bo ja zielona w temacie
Josh po cucu tylko TT tolerowal. wiem ze wy macie jeszcze NUKa z typu szrokich :-)

Tymko ciągnie tt ze smokiem 2, lovi też tolerował, ale bardziej z tt zadowoeni jesteśmy, no i chyba najbardziej cyca przypomina smok.

reklama
ja myślę,ze musisz sama próbować, każde dziecko inne preferencje ma;) słyszałam jeszcze,że dr brown jest fajny, mam ale u nas nie chodziło o butelkę tylko o smak mleka,więc nie korzystałam, do każdej butelki musisz od razu kupić smoczek, bo wszystkie standardowo mają 1

Do góry