reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kiedyś niewielu ekspertów wierzyło, że małe dzieci mogą doświadczać depresji lub lęku. latach 90. stało się jasne, że depresji i lęku mogą doświadczać nawet trzylatki. Jednak u wielu dzieci objawy depresji objawiają się w pozornie niepowiązany sposób, na przykład agresją, zaburzeniami odżywania lub nadpobudliwością. Zapraszam cię na bezpłatny live. 2. marca o 15:30 Wpadaj na YT albo oglądaj na FB

reklama

Karmienie - cyce, butle, zupki, kaszki czyli jak karmimy nasze pociechy

NomiMalone

Fanka BB :)
Miasto
Łódź
Justyna w ogóle mleka nie pija (takiego samego) nie chce i koniec. Toteż u nas posiłki treściwsze

• 8:00-9:00 - kaszka glutenowa + wit D3 140--180ml
pomiędzy pare kęsów owoca (banan/tarte jabłko/ u prużona gruszka/ winogrono-oczywiście bez skóry i pestek)
  • 12:00-13:00 - obiad (do tej pory ze słoiczków przez nas robionych, z warzywami łosoś/królik/indyk/kurczak) cielęciny i wołowiny jeszcze nie dawaliśmy
  • 14:00-14:30 - owoc lub deser (kupowany z hippa) mleczno-owocowy 190g
  • 16:00-17:00 - kaszka140ml
  • 19;30-20:00 - kleik 140-180 ml

Dajemy jej także spróbować swoich posiłków bo by nam żyć nie dała. Ale to tak na smaka . Najchętniej jadła by to co my.
Z innych rzeczy to chrupasy kukurydziane i biszkopty, A no i ostatnio dałam troszkę suszonej figi, rodzynek i żurawiny. Figa smakuje bardzo

EDIT: zapomniałam, do drzemki w ciągu dnia , do zaśnięcia cyc , ile ona tam wypije to nie wiem ale nie wiele
do zaśnięcia nocnego też cyc i w nocy jak się przebudza to tez sobie chlipie, wygodnie bo śpi z nami

Ostatnia edycja:
reklama

Kaso82

Miasto
silesia
HEj
Bardzo dawno mnie tu nie było.
Ewciulek, ja polecam Nestle owocową po 9 miesiącu, mojej córeńce smakuje bardzo.
Poza tym bardzo chetnie je kaszkę ze słoiczka Hipp z biszkoptami taka na noc. Wsuwa 190g co dla mojej
kruszynki to rekord:D

U nas bunt cycusiowy był o dziwo przyczyną była mała ilośc mleczka w piersiąch. Nie wierzyłam gdy zasugerowała mi to lekarka. A że troche to trwało i dziecko ciągle płakało podałam butle z mm z bezsilności. troche protestowała ale wciagła te mleka sporo wieć coś było na rzeczy. Teraz jak dam cyca i widze że mała nadal niespokojna jest podaje butle. Dziwna sytuacja bo wszedzie piszą że mleka zawsze jest tyle ile powinno być itd. Przy starszej córce ni emiałam zadnych problemów z mlekiem teraz inaczej jest. Mała od poczatku miała problem z ssaniem piersi jak to wczesniaczek i mało przybierała.PS butle podałam wtedy ok. 8 miesiaca zycia małej.
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

madziaa21

Nasze dzidzie skończyły już lub niebawem skończą rok i ciekawi mnie co jedzą wasze maluchy. Brakuje mi pomysłów na urozmaicenie córki diety i ciekawa jestem jakie wy macie pomysły. Moze pierw powiem jak wyglada to u nas:
7 rano butla 210mm z kaszka
10-11 parowka (z szynki) z buleczka lub wedlina lub jajecznica na maśle z 1 jajka
12-14mleko mm210 z kaszka (jak śpi)
17-18 obiad zupka zazwyczaj ( na obiad je to co my tylko lżejsza wersje no i np nie zje jeszcze schabowego:p)
20 mleko 210 z kaszka

Czasami obiad je wcześniej ale to zależy od tego jak śpi ponieważ je mleko tylko jak usnie a śpi raz na dniu więc różnie te posiłki mi wypadają. Głownie brak mi pomysłu na śniadania i podwieczorki tylko ta parowka, szynka, jajko, nie mam pomyslu na cos smacznego dla niej. Oprócz tego je tez herbatniki flipsy owoce itd

_Ewelinka_

Miasto
Mazowieckie
Emilka na sniadanie je manne gotowana na wodzie, dodaje jej do manny jogurt waniliowy i banan- miksuje blenderem na papke.
ok 11 dostaje pol sloiczka hipp owocowego i mieszam jej to z ryzem zeby sie bardziej najadla.
na obiad to wiadomo- rozne zupki, ostarnio nawet kopytka z takerza mi sciagala :-)
kolo 17 np. jajecznica z kasza i koperkiem
no i na kolacje to samo co na sniadanie

madziaa21

Fajny pomysł na ten deserek hipp z ryzem:) na pewno wyprubujemy a co do manny to dawalam małej z jablkiem lub bananem ale manna jest bezwartosciowa więc samo jabłko jak daje to na jedno wychodzi ale dla zmiany smaku moze czasem jeszcze zrobię

A na jakeczniczke to popołudniu nie za późno? Jajko sie cieżko trawi ponoc szczególnie taki mały brzuszek, my jemy tylko na śniadanko czasem a a opcji z kasza nie słyszałam

Dzis byliśmy na kebabie, mała dostała specjalnie upieczona dla niej buleczke pite, ale wcinala

reklama
Do góry