reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

Maciek to cycownik na medal, oba cyce wydoi i jeszcze mu mało, więc 30ml mm muszę dorabiać, bo inaczej płacze i rączki do buzi wkłada.

U mnie w dwie pierwsze doby lipa z pokarmem była, sutki mam zmasakrowane do krwi, ale się nie poddałam, dostawiałam go często, chociaż łzy mi z bólu leciały i dzisiaj już mam tak, że jak mały śpi dłużej niż 2h to podczas karmienia z jednej piersi z drugiej mi kilka kropli kapie, więc pełny sukces:happy2:

reklama
Ola budzi sie jakby miała zagerek w pupci-co 2,5 h zarówno w nocy jak i w ciagu dnia. Nieraz w dzień pospi dłuzej.
Poza tym pojawiły sie u nas kolki:szok: i zaparcia:crazy: wiec nie za ciekawie. Teraz podaje jej infacol zobaczymy moze bedzie działał. Do pediatry mamy za 2 ty podejsc. I na usg bioderek. W czwartek przyjdzie jeszcze połozna- na wazenie.
Jak macie dobre metody na kolki i zaparcia- poproszę:tak::-(
pozdrawiam Was!!!!

Sab simplex - super sprawa, nam bardzo pomogl (tylko ta niemiecka wersja, bo slyszalam ze czeska to podrobka i nie dziala jak nalezy) a poza tym to masowanie brzuszka, cieple oklady i cierpliwosc.

Elipaw - Sab Simplex jest bezkonkurencyjny, jeśli mowa o kolkach. Kupowałam w Niemczech, koszt ok.7 euro z tego co pamiętam. Moja Lenka kolek nie miała, licze na to, że Maćka też to ominie, ale w razie czego Sab Simplex w apteczce mam.

Maciek to cycownik na medal, oba cyce wydoi i jeszcze mu mało, więc 30ml mm muszę dorabiać, bo inaczej płacze i rączki do buzi wkłada.

U mnie w dwie pierwsze doby lipa z pokarmem była, sutki mam zmasakrowane do krwi, ale się nie poddałam, dostawiałam go często, chociaż łzy mi z bólu leciały i dzisiaj już mam tak, że jak mały śpi dłużej niż 2h to podczas karmienia z jednej piersi z drugiej mi kilka kropli kapie, więc pełny sukces:happy2:

Super, ze Wam tak sie udalo z karmieniem :-) I swietnie, ze sie pochwalilas: musze pamietac o tym poscie w razie czego, zeby nie tracic nadziei i motywacji :happy:

Na kolki,moge poradzic masaze brzuszka i cieple oklady.Nam pomogly i z V i z Leo,ale V miala tylko 2x,a Leo tak samo.

dziewczyny super ze taki temat sie pojawil.... karmie piersia.... synek ma juz 10 dni, pierwsze dni karmienia piersia to jakis koszmar, poranione brodawki, krew i bol nie do zniesienia....z reka na sercu: przystawialam i ryczalam- przysiegam ze ten bol karmienia jest gorszy od bolu po cesarce, bo ten po 4rech dniach minal- z cyckami mecze sie do dzisiaj- moja prawa brodawka ma tak gleboka rane ze chyba wdala sie jakas bakteria i mam zastoj- polozna doradzila mi odciagac z niej mleko co 3 godziny i okladac serkiem homogenizowanym- pomaga.... zaparlam sie zeby karmic piersia bo wiem ze to najzdrowesze dla synka i ze te dolegliwosci mina, ze to faza przejsciowa- ale latwo nie jest...czuje sie strasznie lazac z serkiem na cyckach, odciagajac mleko co 3 godziny, obolala- niech mnie ktoras pocieszy ze tez to przezywa albo przezywala i ze to minie i bede pozniej karmic normalnie jak kazda inna!!!!

reklama
andav - wiem, że trudno Ci w to uwierzyć, ale później będziesz nawet czerpała z karmienia przyjemność:tak: A jak ssak zdecyduje, że już cyca nie chce to będzie Ci przykro;-) Tulę mocno i nie poddawaj się! Ja też mam strupy na brodawkach i przystawianie zwłaszcza z lewej piersi boli, ale już raz to przerabiałam i wiem, że warto. Poza tym karmienie nie tylko zdrowe, ale i ekonomiczne;-) Wg mnie lepiej karmić i nadmiar kasy wydawać na własne przyjemności (masaże,kosmetyczka, fryzjer) niż na kolejne opakowania mm, bo paczka mm ponad 20zł kosztuje a takich paczek w miesiącu bardzo dużo potrzeba i z każdym miesiącem więcej.

Do góry