reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i dieta naszych maluszków

Ostatnia edycja:
reklama
Aga niezle z tym bigosem hehe

co do tego kiedy zaczac podawac to ja juz calkiem zglupialam :/ bede 24ego u pediatry zapytam co ona sadzi o tym :) ciekawe jak tutaj zapatruja sie na zywienie ?

ogolnie mnie to przeraza jak na razie ...te mikroskopijne ilosci , jakies gluteny i inne rzeczy :/ nawet nie wiem co tutaj mozna kupic a czego nie i jakie to nazwy ma :szok: chyba trzeba powoli , albo szybciej niz powoli hehe zaczac to wszystko ogarniac :)

w kazdym razie czekam na luty jak narazie :)

Hej ja potpytałam moich koleżanek które mają dzieci i żadna z nich nie doczekała 5tego miesiąca z wprowadzaniem dań hahah i mają fajne roczne dzieciaki nic im nie dolega więc nie ma co panikować wszystko jest dla ludzi tylko oczywiście rozsądnie i powoli.

Malutka - a takie jeszcze pytanko o kaszki bezglutenowe, najpierw będziesz dodawała troszkę do mleka zanim podasz konkretną dawkę??ja podawałam już kleik kukurydziany do mleka na noc i mały śpi po tym 6 h:-)

Tu fajny link podsyłam dla zainteresowanych:tak:

Kalendarz rozszerzania diety - Rozszerzanie diety - Niemowlę - BabyOnline.pl

Hej ja potpytałam moich koleżanek które mają dzieci i żadna z nich nie doczekała 5tego miesiąca z wprowadzaniem dań hahah i mają fajne roczne dzieciaki nic im nie dolega więc nie ma co panikować wszystko jest dla ludzi tylko oczywiście rozsądnie i powoli.

Malutka - a takie jeszcze pytanko o kaszki bezglutenowe, najpierw będziesz dodawała troszkę do mleka zanim podasz konkretną dawkę??ja podawałam już kleik kukurydziany do mleka na noc i mały śpi po tym 6 h:-)

Tu fajny link podsyłam dla zainteresowanych:tak:

Kalendarz rozszerzania diety - Rozszerzanie diety - Niemowlę - BabyOnline.pl

Tak :tak: Taki mam zamiar i to jeszcze w tym tygodniu :happy:
No szczerze powiedziawszy to mało znam osób które by tak długo czekały z wprowadzeniem czegokolwiek ,na ogół do max skończonego 4 miesiąca, ale soczki to już po skończonym 3 miesiącu, czyli jak wejdzie w czwarty :tak:

malutka- i jakie soczki na początek podawać?

Ja jako pierwszy podałam z marchwi ,pierwszego dnia dostał 2 łyżeczki, drugiego dałam 6 łyżeczek, a trzeciego dałam mu już w butelce do picia ale rozcieńczoną z wodą z jakieś 20ml soku i z 10-15ml wody... Dziś mu dałam jabłkowy, rozcieńczyłam z wodą tak jak marchwiowy ale najpierw dałam mu posmakować nie rozcieńczonego tylko ze strzykawki, to tak mu posmakowało ,że się przyssał do strzykawki :-D:-D

reklama
kurcze normalnie dla mnie te wprowadzanie dań to kolejne wyzwanie jako niedoświadczonej mamie normalnie zazdroszcze mamą że już wieca co i jak podawać bez obaw ale z soczkami to podam tak jak malutka mówi Ola 18.01 kończy 3 mies i podam jej soczki. A soczki jakie kupujesz Hippa?

Do góry