• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
Jak byłam z Kacpero u stomatologa w lutym to też mi powiedział że nie dobrze jak za wcześnie wychodzą. Ale u Potworniastego jak nie było tak nie ma. Wszystkie widać ale ani jeden się nie przebił.

Jak byłam z Kacpero u stomatologa w lutym to też mi powiedział że nie dobrze jak za wcześnie wychodzą. Ale u Potworniastego jak nie było tak nie ma. Wszystkie widać ale ani jeden się nie przebił.

to jak tu powstrzymać ząbkowanie?:szok: No to idę Mikiemu wybijać ząbki:-D:-D:-D:-D co ma być,to bedzie...:cool2:jak mają mu się psuć,to i tak będą,a ja mogę tylko profilaktycznie cosik działać..właśnie kupiłam mu wczoraj pierwszą szczoteczkę,najpierw ja mu deliktanie szoruję,a potem sam działa,niech się chłopak uczy dbać o zuby:cool2:

to jak tu powstrzymać ząbkowanie?:szok: No to idę Mikiemu wybijać ząbki:-D:-D:-D:-D co ma być,to bedzie...:cool2:jak mają mu się psuć,to i tak będą,a ja mogę tylko profilaktycznie cosik działać..właśnie kupiłam mu wczoraj pierwszą szczoteczkę,najpierw ja mu deliktanie szoruję,a potem sam działa,niech się chłopak uczy dbać o zuby:cool2:

Wiem, że można wzmacniać ząbki takimi kropelkami Zymafluor, ale to tylko zapisuje lekarz jeśli jest potrzeba.

U nas objawy ząbkowania od 3 mies:-):-p:sorry2:

I długo już widać te małe białe kuleczki no ale dziś odkryłam że
Na dole przebiła się pierwsza jedynka !:-):-):-)
Jak narazie to taka kulka i na jej wierzchu biała kreseczka ale zawsze to coś:-D
Więc ten brak apetytu to chyba od tych ząbków bo od kilku dni wciskam w małego każdy posiłek, jak wcześniej wszystko lubiał, teraz koszmar z jedzeniem, tylko cyc:baffled::sorry2:

Natusiu u nas podobnie - biała kreseczka i rozpulchnione dziąsełko w tym miejscu.

Ale mam problem z tym związany - dawałam małemu żelazo i zauważyłam, że na tej białej kreseczce jest szarawa plamka.
Muszę do dentysty się wybrać z małym - mam zaprzyjaźnioną lekarkę, która ma 5 swoich dzieci - więc mi doradzi.
Boję się, że to od tego suplementu wychodzi na ząbkach, które de facto jeszcze siędzą w zębodołach.

reklama
Ja tez slyszalam ze im pozniej tym lepiej No ale coz poradzic jak Oliwce wyszely w 5 miesiacu Tego nie powstrzymamy

Ja tez zeby mialam pozno a mam znimi non stop probmel Dzira na dziurze dziura popychana :-(

Dokladnie bede dbala o zobaki niuni i miejmy nadzieje ze beda zdrowe

MADZIU jejku nie wiem co to moze byc No ale idz po porade Bo szkoda jakby wraz z zabkami mialo sie na nich jakies cholerstwo pojawic :-(

NATUSIA GRATKI ZABKA :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry