• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
a to nie wiedziałam tego, a wiesz moze dlaczego??? ja nieslyszalam o tym nigdy

no ale jakim cudem rosol jest po 7 miesiącu przecier to wywar miesny i warzywny
Też nie wiedziałam czemu, ale znalazłam:
"Pamiętaj. Jeśli twój maluszek jest alergikiem lepiej z zupkami gotowanymi na mięsie poczekać nawet do 3 urodzin. Zupy na wywarze mięsnym zawierają silnie alergizujące białko." - Jak przygotować zupkę dla niemowlaka? - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

A o rosole pierwsze słyszę

Dziewczyny, nie zabijajcie za powtarzanie tematu, ale mam problem z tym glutenem. Niby dzieciom butelkowym trzeba wprowadzać po 5 miesiącu, ale kaszki glutenowe np z Bobovity i Nestle są po 6 miesiącu i nie wiem, czy to dawać?:baffled:

Ale afere robia z tym glutenem...czy to aby nie przesadzone? dzisiaj czytalam ,ze tylko 10% populacji jest uczulona.Moj gluten dostaje,kaszke manne.Ok 2 lyzki.Nic mu nie jest.

Szczerze im wiecej czytam tym to wsystko wydaje mi sie poronione........Daje tak jak mi serec i mozg.

POza tym odkrylismy okropna zupke z HIPPA zupa krem jarzynowa,wali na odleglosc kalafiorem,maly zjadl 3 lyzeczki i zaczal pluc a on stworzeniem wszystkozernym jest:Dwiec to jest na prawde ohydztwo.

Mam manne blyskawiczna za 2 zl ze sklepu.Nalewam troche wody do ganka wsypuje ze 2 lyzki manny,ciagle mieszam az sie zrobi papka trwa to gora 3 min az sie zagotuje.I dolewam dla smaku troche soczku Jasia albo herbatki.Nie robie na mleku bo my cycowi:)

Co wiecej maly sie tym cholernie zajada,lyzke chce wrwac nic mu tak nie smakuje.A mial 2 inne kaszki z bobovity i plul nimi na odleglosc.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry