reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie maluszkow

U mnie było podobnie, przegrałam z butelką. Nasze dzieci mimo, że są małe to już na tyle cwane że wolą jeść z butli czyli najeść się do syta i się przy tym nie narobić :-D :-D Na początku było mi strasznie przykro ale teraz staram się dostrzegać plusy takiego wyjścia a jest ich sporo :-)

reklama
U mnie było podobnie, przegrałam z butelką. Nasze dzieci mimo, że są małe to już na tyle cwane że wolą jeść z butli czyli najeść się do syta i się przy tym nie narobić :-D :-D Na początku było mi strasznie przykro ale teraz staram się dostrzegać plusy takiego wyjścia a jest ich sporo :-)

ja czasem mam dość moich cycków i chętnie zaprzyjaźniłabym mojego synka z butelką, niezbyt dobry wynalazek te piersi- albo bolą, albo się zastoje robią (już bardzo żadko) albo leci z nich jak z fontanny i mały marudzi i co chwilkę wypluwa cyca, ach...ale czego się nie robi dla maluszka

hej,a u mnie to roznie nie raz jest tak,ze sama wciskam małemu butelke,a on wypluwa z busi i chce cycuszka i tak wisi na nim godz ,a mnie plecy napierdzielaja :/

nie ma recepty na te dzieciaczki, dobrze,ze jak cycuszka nie chca to butle jedza,bo co by było jakby nie chciały??

hej,a u mnie to roznie nie raz jest tak,ze sama wciskam małemu butelke,a on wypluwa z busi i chce cycuszka i tak wisi na nim godz ,a mnie plecy napierdzielaja :/

nie ma recepty na te dzieciaczki, dobrze,ze jak cycuszka nie chca to butle jedza,bo co by było jakby nie chciały??

Wtedy to chyba jakaś kroplówka lub rurka do żołądka :-) Mój maluch pewnie wtedy by tylko spał bo ciągle byłby syty :-D

Ja ostatnio się wycwaniłam i kiedy ściągam mleko z prawej piersi to pod lewą z której cieknie podkładam butelkę :-) wygląda to komicznie ale w moim przypadku każda kropla ma znaczenie.

Ostatnia edycja:
pytałam już na wątku głównym ale zapytam i tu :) jakich wkłądek laktacyjnych używacie? z moich cycek jak z fontanny leci podczas karmienia, jak karmię jedną, to z drugiej tak samo leci i koniec końców ja się przebrać muszę, mały często "zmoczony", żadne wkładki do tej pory się na 100%nie sprawdziły u mnie, no chyba, że avent, ale kosztuje ok 20 zł za 24 szt, co mi na 2-3 dni by starczyło, przy dobrych wiatrach, więc mnie na to nie stać :(

Ostatnia edycja:
reklama
pytałam już na wątku głównym ale zapytam i tu :) jakich wkłądek laktacyjnych używacie? z moich cycek jak z fontanny leci podczas karmienia, jak karmię jedną, to z drugiej tak samo leci i koniec końców ja się przebrać muszę, mały często "zmoczony", żadne wkładki do tej pory się na 100%nie sprawdziły u mnie, no chyba, że avent, ale kosztuje ok 20 zł za 24 szt, co mi na 2-3 dni by starczyło, przy dobrych wiatrach, więc mnie na to nie stać :(

jak masz dużo pokarmu to tak Lencja na wątku głównym polecam BabyOno, mnie troszkę drażniło w nich to że szeleściły i wogóle duże są, ale bardzo cieniutkie, ja używałam ich na samym początku jak miałam nawał i dobrze się sprawdziły pod względem nieprzemiękania:-) ale niestety nie mogę ich nigdzie znaleźć w Toruniu, pierwszy raz kupiłam na allegro przy okazji innych zakupów. miałam też belle, penaten i takie zwyklaki na noc z carrefoura,ale na noc już nie używam,tylko podczas karmienia pieluszke wkładam(albo i nie)bo czasem kilka kropli poleci.

Do góry