reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Karmienie maluszkow

Czy możecie mi polecić jakąś konkretną butelkę, z której przez smoczek bardzo wolno leci zawartość? Czasami karmimy Witka mlekiem odciągniętym (jak z kimś zostaje), sporadycznie daję mu też herbatkę koperkową lub wodę. I tu problem - wydaje mi się, że mu za szybko to leci, bo zwykle się dławi :-( To strasznie stresujące, no i bezsensowne. Mamy butelki avent. A Wy jakich używacie dla małych żarłoczków ;-)?? Ktoś też miał problem z takim dławieniem się?

Ja też mam avent i nie było problemu z dławieniem się, przynajmniej nie ciągle. Zdarzyło się parę razy ale tylko jak młody się zbytnio na butelkę rzucił :-) a który smoczek masz do butelki??

reklama
Czy możecie mi polecić jakąś konkretną butelkę, z której przez smoczek bardzo wolno leci zawartość? Czasami karmimy Witka mlekiem odciągniętym (jak z kimś zostaje), sporadycznie daję mu też herbatkę koperkową lub wodę. I tu problem - wydaje mi się, że mu za szybko to leci, bo zwykle się dławi :-( To strasznie stresujące, no i bezsensowne. Mamy butelki avent. A Wy jakich używacie dla małych żarłoczków ;-)?? Ktoś też miał problem z takim dławieniem się?
Ja mam lovi - 1 i też się czasem dławi, zapomina że ma połykać to co wyleciało

ja uzywam butelek tommee tippee i jest ok. w pewnym monecie myslalam,ze cos jest nie tak bo fifi nagle zaczal strasznie sie meczyc,dlawic itp, zmienialam na lovi i avent, w koncu zmienilam smoczek w tommee tippee na '2',mimo ze nie mial wtedy jeszcze miesiaca i bylo ok i jest do tej pory,choc ostatnio strasznie smokcze i mlaska przy jedzeniu...nie wiem skad to??!!

Mam smoczek "1" do aventu. Hm, to może moje dziecko zbyt łapczywe albo spora różnica w prędkości płynięcia mleka z mojej piersi a z butelki z tym smoczkiem. Próbowałam też innych, ale to już była masakra:szok: Widocznie taka uroda Witkowa, że się dławi :eek: Ewentualnie popytam jeszcze w sklepie o jakiś mega wolną butelkę dla małego łapczywca :-D

Mam smoczek "1" do aventu. Hm, to może moje dziecko zbyt łapczywe albo spora różnica w prędkości płynięcia mleka z mojej piersi a z butelki z tym smoczkiem. Próbowałam też innych, ale to już była masakra:szok: Widocznie taka uroda Witkowa, że się dławi :eek: Ewentualnie popytam jeszcze w sklepie o jakiś mega wolną butelkę dla małego łapczywca :-D

Może faktycznie dziewczyny mają rację i smoczek jest zbyt mały, spróbuj założyć większy.

My też mamy butelki Aventu. Przy smoczku 1 Pola się często dławiła pijąc herbatkę, przy 2 już rzadziej, ale też jej się zdarza. Ta łapczywość to chyba po tatusiu :) Jak ją karmię, to czasem i przy cycu się dziewczyna zakrztusi - chyba się boi, że jej tego cyca ktoś zabierze ;)

reklama
mojemu częściej niż na początku (wcale mu się nie odbijało), ale podobno im dziecko starsze i sie lepiej nauczy ssać i ukł pokarmowy dojrzalszy tym rzadziej sie odbija i ulewa

Do góry