reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Karmienie naszych brzdąców piersią i / lub butelką

Nie rozumiem, co w tym może być zboczonego... :no:

Światowa Organizacja Zdrowia zaleca karmić piersią:
- minimum 6 miesięcy
- najlepiej dwa lata; a po tym okresie tak długo jak matka i dziecko tego chcą.

reklama
Gdzies przeczytałam ostatnio ze po roku czasu mleko staje sie jakby mniej odżywcze. Ale jakos niechce mi sie w to wierzyc. Ja planuje karmic 6 miesiecy i ani dnia dluzej bo ta dieta bezmleczna mnie wykańcza:zawstydzona/y::-(.

AdiLea z tym brakiem substancji odzywczych po roku to totalna bzdura.Nie wiem kt to wymyslil, ale na pewno nie ktos o zdrowych zmyslach.Jak w jakis magiczny sposob mleko, ktore do tej pory bylo zdrowe, odzywcze i po prostu super, moze nagle zamienic sie doslownie w wode?Przeciez to nie jest logiczne.Jesli piersi Ci oklaply, to bardzo dobrze.To swiadczy o tym, ze laktacja sie unormowala.Tyle, ile dziecko ssie mleka, tyle produkuja. Nie masz nadprodukcji ;-)
Ja bede karmila nawet i 3 lata, jesli tylko uda mi sie laktacje utrzymac i maly sam sie wczesniej nie odstawi.Jak Pawlowi to sie nie spodoba, to nie musi na to patrzec.

Wlasnie tez mi sie wydawalo ze cos nie tak z tym artykulem. Pod spodem byla reklama mleka modyfikowanego:-p;-). Ja mialam nadzieje ze te moje piersi jakos odzyskaja pierwotne ksztalty bo niedlugo bede mogla je sobie na plecy zarzucic:zawstydzona/y:.

Syna karmiłam 1,5 roku, odstawiłam go tylko dlatego, że planowałam kolejną ciążę. Natomiast mimo tak długiego karmienia moje piersi na tym nie ucierpiały ;-) Może nie były już tak imponująco bujne, jak to bywa w trakcie laktacji, ale nic złego się z nimi nie stało. :tak:

Dziewczyny czy wasze maluchy przesypiają już noce, bo moja córcia tak.
Karmię ją po kąpieli wieczornej gdzieś tak o 19.30, usypia 20-20.30 i śpi do 5.00-6.00 rano, zresztą nawet się nie budzi tylko biorę ją na przewijak, mysląc, że umiera z głodu, a ona budzi się słodko i zaczyna ze mną rozmawiać, śmiać się..Wcześniej budziłam ją ok 3-4 -tej w nocy na karmienie. Sama nie wiem, budzić, nie budzić - ona ma doipero 9 tygodni :), jesteśmy tylko na cycu:)

Ostatnia edycja:
Marylion moj budzi sie tak z 1-2 razy w ciagu nocy( przy zalozeniu, ze pobudka o 7 rano to juz dzien). Jesli mala dobrze przybiera na wadze, to spokojnie moze spac.W nocy mleko jest najbardziej kaloryczne, dlatego mi bardzo zalezy, zeby maly budzil sie w nocy( mamy problem z przyrostem wagi). Jak juz zje w nocy, to jeszcze sciagam ok 20ml koncowego mleka(najbardziej kaloryczne) i mu daje, no chyba ze szybciej usnie, niz ja sciagne ;-)

Kurcze, celinka, moje też za mało przybrała (napisałam o tym na wątku wzrost i waga....).
To raczej będę ja budzić,żeby troszkę ciałka nabrała.

reklama
u nas mimo, że mleko modyfikowane Jacek zasypia dopiero ok1 w nocy:(po kąpieli przysypia przy mleczku, ale jak mu się cofa to się rozbudza. Po zasnięciu o 1 w nocy, budzi się ok 5- 6, a potem już o 9 i śpi cwaniak do 1, nie wiem jak go przestawić, by chodził spać coś koło 20 a wstawał ok.7:no:

Do góry