reklama
eijf
Fanka BB :)
smiac mi sie chcialo bo ugotowalam brokuly,ziemniaki i weg."miesko" ale brokuly dalam na samym poczatku bo pierwsze sie ugotowaly i najbardziej mi zalezalo by brokuly wlasnie jadly no i wchrzanily takie suche
a potem
reszte.
teraz padam na pysk a zaraz musze sie zbierac do gotowania dla nas bo my dzis nalesniki
reszte.
teraz padam na pysk a zaraz musze sie zbierac do gotowania dla nas bo my dzis nalesniki
u nas na topie nie tyle zupy, co mięsko z zupy. No i takim sposobem często mamy rosołki lub przynajmniej zupę na rosole (z jakimś dodatkiem smakowym) Gosia nieraz i na zupe się skusi, ale raczej pije ją ze słomklub tylko sie bawi.
Stąd też mama się wycwaniła, i daję bardzo dużo warzyw do tych rosołków, żeby wywar był jak najbardziej wartościowy. No i po spaniu nie dostaje picia, tylko sadzam przed ta zupą, to chętniej pijer wywar. Jak się znudzi, to dostaje mięsko. Trudno, inaczej nie da rady.
Stąd też mama się wycwaniła, i daję bardzo dużo warzyw do tych rosołków, żeby wywar był jak najbardziej wartościowy. No i po spaniu nie dostaje picia, tylko sadzam przed ta zupą, to chętniej pijer wywar. Jak się znudzi, to dostaje mięsko. Trudno, inaczej nie da rady.
dziewczyny, a podajecie wit.D. Bo ja bardzo nieregularnie, ale tak sobie myśle, że ona jest w mm, a moja pije dziennie 500-600 ml. Nie wiem czy to wstarczy. nie znam normy dziennej
ja daję co 2 dni mniej wiecej, jak pamiętam. Niby do 2 lat się daje, slyszalam, ale mam podobne przemyslenia. Skoro jest w mm, to chyba dziecko nie bedzie narazone na niedobory
reklama
Podziel się: