Olu - to chyba nie jest regula z ta nocna butla.
Problem byl u mnie w tym ze nie mam nawalu pokarmu i mala musi sie bardzo napracowac a szczegolnie juz wieczorem ciezko idzie i z tego wysilku zawsze przy cycu usypiala. Wypijala pewnie max. po 60 -70 ml no i byla glodna. Wczoraj o 2100 wypila 120 ml z butli po raz pierwszy i przespala dzis do 0530, ale np. przedwczoraj zjadla tylko 100 ml i spala do 0830, wiec twardej reguly nie ma...ale zdecydowanie odchodzi mi jedno a moze i nawet dwa nocne karmienia. I tak bede ja na noc dokarmiac. Zdecydowanie lepiej usypia nam po butli...
Emilinka - sprobuj robic przerwy przy karmieniu, odbijac, moze twoja corcia zje wiecej..czasami robi sie taki pecherzyk powierza w brzuszku i dziecko nie moze dalej pic, a jak odbijesz to znow lapie (moja mala wczoraj zaczela lapac flaszke obydwoma raczkami..hihi) za butelke. Nie wybudzaj dziecka...ile twoja cora wazy? Z suwaczka widze ze nasze dzieci sa prawie w tym samym wieku, Julka wczoraj wazyla 5300, dodam ze te 300 przytyla w ciagu ostatniego tygodnia jak dokarmiam wieczorem butelka i przestalam karmic w nocy cycem..Gigant nie jest, ale dokladnie miesci sie w srodeczku normy wiec juz sie jej waga przestalam przejmowac..