reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie naszych maluszkow

U nas sa i mojemu szkrabowi na szczescie smkuja, w smaku podobne troszke do marchewki, ale z gerbera tez nie ma tylko z innej firmy. Teraz bede mu mieszac marchewnke z ziemniakiem, moze to lyknie;-)
A Wikunia bulke wcina, wiesz Olu ma sie zeby to sie je, no nie;-) :-)

reklama
Juz 2 dni daje jabluszko, sama tre i maly wcina az mu sie uszka trzesa;-) Troszke sie krzywi, ale dziobek otwiera po wiecej:tak: Dziesiaj dodam do tego troszke marchewki, moze go przechytrze;-) :-)

Dziewczyny,jaką kaszke polecacie,jaki smak i firmę? Bo chciałabym zacząc podawać małemu ale nie taką,do której trzeba dodawac mleko modyfikowane bo jedziemy nadal na cycu,tylko raczej do przygotowania na wodzie...

My podajemy z ferbera zwykla kaszke bezsmakowa, ja mozna robic na wodzie, na mleku zwyklym, albo na modyfikowanym. A w Poslce nie wiem jakie kaszki sa:-)

Ja co prawda właśnie do mleczka sztucznego kaszke dodaję ale można ją i na wodzie...I Nestle jak Ewan "używam"...

My tez mamy Nestle ale jak narazie Wiki nie chce jesc:-( ...musiałam jej zmienic smoka na wiekszą dziurkę bo inaczej kaszka by nie przeleciała ale ona sie skumała i nie chce ciągnąć za szybko jej leci chyba...także kaszka leży i czeka sporóbuję za kilka dni...:tak:
jakie Wy dajecie smoki bo Wiki jedzie na najmniojeszej dziurce 0+ a kolejne to juz jest 4+ i własnie ona nie chce jesc z niego..myślicie ,że nie muszę jej na siłe zmieniac czy powinna juz mieć smoka dostosowanego do wieku?:baffled::baffled:

My juz mamy smoka z 4 dziurkami. A kaszki z butli tez za bardzo nie chce jesc,ale za to z lyzeczki chetnie wcina:tak: Wiki moze ty tez sprobuj z lyzeczki kaszke podac:-)

reklama
No właśnie ja chcę z łyzeczki podawać bo mały nie umie ciągnąć butli,bardzo rzadko używaliśmy-tylko do herbatki koperkowej a tak to tylko cycuś...Czyli te kaszki,które robi sie na wodzie mają już w sobie mleko modyfikowane? Bo jesli tak,to wstrzymam sie jeszcze chyba bo czy można dziecku cycowemu podawać jednoczesnie mleko modyfikowane? Boję sie broblemów brzuszkowych...

Do góry