pomijając propagandę na Hippa -fajna rozpiska...do przepajania jestem za wodą ;-)
HiPP: W jaki sposób należy rozszerzać dietę niemowlęcia?
agxae norma to 150-300 g na tydzień. więc jest ok. mój też je co 3 godziny... mm. Przepajaj maluch wodą. Niby powinien wypijać połowę z objętości ostatniego posiłku, Ale u nas udaje się 130-150 ml w ciągu całego dnia, a nawet późnego wieczora...
Ja do wody jak już bardzo chce żeby wypił więcej ( bo kupka jak plastelina gęsta) to dosładzam ciutkę glukozą. może taką wodę twoja mała by polubiła. potem możesz zmniejszać ilość glukozy. bo mleko pewnie podajesz normalne i jest słodkie. My jesteśmy na nutramigenie.
u nas karmieni ostatnie jest koło 21-22 po kąpieli. potem nocne już licze na kolejny dzień i niesttey u nas dalej jestjeszcze karmienie koło 1-2 w nocy. nie mam bladego pojecia jak goprzestawić. wodę mu w nocy podawać ??? potem
1-2 w nocy mleko
5:30 konsekwentnie od tygodnia bez różnicy czy jadl o 1 czy 2 w nocy.
8:30-9:30 bo czekam aż zgłodniej i da znać, a i tak zjada z tej porcji połowe max ( ze 120---> 60 ml. )
12-12:30 marchewka z ziemniaczkiem i do tego przez ostatnie kilka dni kaszka manna ugotowana ( dodaję łyżkę stołową ugotowane kaszki na filiżankę zupki)
15:00-15:30 mleko ( 120-140 ml) różnie
18:00-18:30 mleko ( myślę nad podawaniem kaszki manny na wodzie wymieszanej ze startym jabłuszkiem )
20:30 kąpiel ( od dłuższego czasu tak nam się udaje )
20:45-21:00 mleko z kleikiem ryżowym ( 150 wody-5 miarek mleka-3 miarki kaszki- wychodzi do 170 ml całość) czasem zjada całość czasem nie.