reklama

Karmienie noworodka!

Kurcze dziewczyny jesteście super! Bez wyjatku! Teraz przynajmniej wiem na czym stoję. Cieszę sie że można polegać na ludziach na forach, zawsez mozna sie czegos dowiedzieć i podzielić wrażeniami. No ja już wcześniej zakupiłam podgrzewacz na allegro więc nie wiem-zobacze sama na ile stanie mi sie przydatny. Dzieki Wam bardzo za podpowiedzi!:-)

reklama
ja tez kupilam podgrzewacz zanim urodzil sie Oliwier ale zaczelam go urzywac dopiero jak przestalam karmic piersią;-) teraz nie wyobrazam sobie bez niego zycia i nie wiem jak mozna go nie uzywac:-)

Ja też uważam że podgrzewacz to przydatna rzecz, napewno się przyda. W moim przypadku z karmieniem też nie było za wesoło i mleczka jak dla mojej córci za mało w piersiach. Jak narazie ma 3 tygodnie i wypija piersi a dodatkowo dokarmiam ją mlekiem Bebilon Comfort. Wcześniej miałyśmy Nan 1 ale po nim strasznie chlustała i źle się czuła. Teraz jak nie doje z piersi to butelki zje nawet 90. Zastanawiam się czy to na takiego noworodka to nie za dużo bo nie chce jej przekarmić. Wsumie to je na żądanie co 2-3 godziny a 2 razy w ciągu doby robi sobie przerwę 4-5 godzin na spanie, jak nie jest głodna to nie zje całej butelki a czasem wystarcza jej tylko pierś więc niewiem czy mam się czym martwić.

wg mnie podgrzewacz jest niezastąpiony, zwłaszcza kiedy się też karmi butelką. Ja szykuję butelki z wodą wieczorem, zostawiam na noc w podgrzewaczu i odmierzam wcześniej odpowiednią ilość proszku. Jak się mały w nocy budzi głodny, to zrobienie mleka zajmuje dosłownie chwilkę, a i tak synek potrafi się w tym czasie rozwrzeszczeć, no bo nic nie jest szybsze niż wyciągnięcie cycka:tak:
Ja sugerowałabym nawet przy ortodoksyjnym karmieniu piersią podawać po skończeniu kilku tygodni choćby odrobinę herbatki przez butelkę ze smoczkiem, bo z tego co czytam na moim podforum, są u starszych niemowlaczków spore problemy z akceptacją butelki i smoczka, a bądźmy szczerzy podanie maluszkowi choćby setki mleka łyżeczką, zwłaszcza w nocy, to nie lada wyzwanie. Ja używam od początku dynamicznego smoczka canpol Lovi i nigdy nie miałam problemu, synusś załapał, o co biega z butlą, ale z cyca ani myśli rezygnować

witajcie !! prosze poradzcie mi cos moja 9 dniowa coreczka chce caly czas jesc nie karmie piersia bo nie moge nie wiem co robic :baffled: dzis juz nie spi od 12 30 jest 18 a ja juz nie mam sily placze razem z nia nie daje rady poprostu !! tak na nia czekalam a teraz nie daje rady !!

A ty jesteś pewna, ze ona chce jeść, może tylko chce ssać, bo to nie do końca to samo... Używasz smoczka? Może to by pomogło? Być może dziecko płacze z innego powodu niż głód, może je boli brzuszek, albo nie może zasnąć? Zresztą jeśli noworodek nie śpi tyle godzin, to na pewno jest zmęczony i rozdrażniony i tym bardziej nie może zasnąć. Czy próbowałaś jakoś zaradzić temu płaczowi inaczej niż podając butelkę? Jednak jeśli faktycznie jest głodne, to ze względu na ograniczenia w podawaniu mleka, może spróbuj wodę podać samą lub z glukozą.
I najważniejsze twój stan emocjonalny udziela się maleństwu, spróbuj wziąć się w garść, choć wiem wiem, łatwo mi mówić, jednak postaraj się dla dobra córeczki, bo twój stres się udziela i powstaje błędne koło

reklama
U nas podgrzewacz się sprawdził.ale jak mały miał ok 9 miesięcy to sie zepsuł-z mojej winy hihih- i już nie kupowałam, bo nie było sensu.
Zaczęłam trzymać wodę w termosie ciepłą na mleko i to też dobre rozwiązanie..jak trzeba rano zrobić mleczko to hop woda z termosu i mam szybko gotowe albo wieczorem czy w dzień

gucia0 a moze omalutka się przejada skoro ciągle je-mleczko sztuczne jest bardziej sycące niż z cyca- i żoladeczek musi miec czas na strawienie tego i odpczęcie............albo jak koleżanka wczesniej pisała chęć ssania.Znam dzieic które choćby im się lało bokiema będa ciągnąć cyca lub butlę-ssanie-wtedy w ruch idzie smoczek dla takich małych ssaków

A i dzieci karmione sztucznie się dopaja wodą przegotowaną-moze pic jej się chce

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry