reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Karmienie pełne miłości butelką z mieszanką :-)

KAMYLKA ja nie zageszczam jeszcze mleczka Wyczytalam na innym forum ze mamy zageszczaja kleikiem i kaszka manna Dlatego spytalam czy wy tez tak robicie
0017795676.gif

reklama
Aga chyba zageszcza ,ale nie wiem czy na 100%;-)
Tylko nie wiem jak mozna kasza manna zageszczac mleko,przeciez ja trzeba gotowac:eek:

mikimauro może to chwilowe, bo Zuzka jeszcze tydzień temu była strzsznym żarłoczkiem i jadła po150ml aż do dna butelki. Teraz 150ml zjada 3 razy dziennie, 2-3 po 120ml i herbatkę. Wydaje mi się, że może chcieć mu się pić, a nie jeść.

ups pomylilam watek ale my tez na butelce tyle tylko ze w nim mleczko mamusi :happy:

Gabrys 180 :szok:co 4 godz jak dostaje mniej ryk ,dopajam go herbatka koperkowa lub rumiankowa Hippa ale nie duzo troszke sa takie dni kiedy wcale .
Dziewczyny jak waszym dzieciaczka sie uleje to tez takie mleczko pomieszane ze sluzem czy to z moim Gabem cios nie tak? :baffled:

ana nie pomogę bo Maciusiowi nigdy nic się nie ulewa . Natomiast jak czytam po ile wasze dzieci piją to szok normalnie . Mój pije 90- 120 ml co 2,5-3 godz i nie ma mowy o tym żeby chciał więcej , a rano to nawet pije tylko 60 ml. Muszę w tym tygodniu zapisać go do pediatry i zważyć jak przybywa.

mikimauro może to chwilowe, bo Zuzka jeszcze tydzień temu była strzsznym żarłoczkiem i jadła po150ml aż do dna butelki. Teraz 150ml zjada 3 razy dziennie, 2-3 po 120ml i herbatkę. Wydaje mi się, że może chcieć mu się pić, a nie jeść.
dzień dobry mamusie!!!!
pbg-być może masz racje, wczoraj nienajadał się , ale za to wieczorem dwa razy ulało mu się , a i dziś juz raz ulał, chyba zawcześnie go pochwaliłam , być moze tu chodzi o picie, dzisiaj sprubuje, mu dać herbatke, wcześniej [ 3tyg temu] nie chciał pić, zobaczymy dzisiaj.W zasadzie to mi się wydawało ze 120 ml. to wystaczajaco jest , ale zeszły tydzień był dokładnie taki jak Ty opisujesz.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny szok :szok: Gabrys wypil dzis na jednym poiedzeniu 270 ml :szok: przysiegam ze probowalam mu tyle nie dawac ale bez dolewek sie nie dalo :-D nie wiem co w niego wstapilo mam nadzieje ze ten trend nie utrzyma sie dlugo:tak:

Komentarze do tego artykułu są przeraźliwe, ile to kobieta może miec poczucia winy mimo że jest najważniejszą osobą dla dziecka którą ono bezgranicznie potrzebuje czy jej cyca czy jej butli. Przecież cyca można dac dziecku nawet w ramach pieszczoty, na dobranoc na przykład. Strasznie jakoś w środku we mnie krzyczy że to nie fair, to tylko jedzenie, wszystkie mamy są na równi- bez różnicowania na butelki i cyce.

reklama
Mam pytanko do mam karmiących butlą..czy Wasze dzieci są spokojne i prześpią całą noc?? Bo moje "spacerowe koleżanki" , które karmią piersia twierdzą, że Blanka jest taka grzeczna i śpi w nocy 10h dlatego, że jest na sztucznym. Jak Wasze dzieci?? Bo ja zaczynam się stresować, że z moją Małą coś jest nie tak..prześpi zawsze całą noc..najmniej 8h..raz spała nawet 11h:szok: Prawie w ogóle nie płacze..może leżeć sama cały dzień w łóżeczku i śmiać się i gadać do karuzeli..sama zasypia i non stop się smieje..czy to jest uzależnoione od sztucznego mleka?? czy po prostu moje dziecko jest Aniołkiem?? a może coś z nią nie tak??:sorry2: bo ja mam inne wyobrażenie o 3miesięcznych bobasach..że non stop jedzą płaczą i robią kupy..a Blanka jest całkiem inna:tak:

Do góry