reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Karmienie pełne miłości butelką z mieszanką :-)

Ewelinko moja Luiza jest na odciagnietym mleku i tez jest taka grzeczna jak twoja.Nie spi po 11 godzin,ale lezy sobie w lozeczku,nie placze,zlote dziecko. Ma takie dni,ze placze i jest niespokojna ale to jeszcze kolka czasami nas dopada.Jezeli ladnie przesypia ci nocki to super.Dzieci na piersi wypijaja zazwyczaj na jedno posiedzenie mniej mleka niz z butli i dlatego spia krocej .;-)

reklama
moja mała tez dużo spi i przesypia całe noce i tez duzo lezy sama w łóżeczku nie martwie sie tym i nie przypisuje tego sztucznemu mleku po prostu jest grzecznym bobaskiem i ciesze sie z tego :-)

Ewelinka sztuczne mleko jest zbliżone do mleka matki i na pewno nie zmienia dziecku świadomości:-D Masz aniołeczka po prostu.
Kamyłka najpierw gotujesz kaszkę mannę na wodzie a potem dodajesz do swojego odciągniętego mleka:) Mi pediatra zaleciła zrobic to czyli wprowadzic gluten za miesiąc lub półtora

Mam pytanko do mam karmiących butlą..czy Wasze dzieci są spokojne i prześpią całą noc?? Bo moje "spacerowe koleżanki" , które karmią piersia twierdzą, że Blanka jest taka grzeczna i śpi w nocy 10h dlatego, że jest na sztucznym. Jak Wasze dzieci?? Bo ja zaczynam się stresować, że z moją Małą coś jest nie tak..prześpi zawsze całą noc..najmniej 8h..raz spała nawet 11h:szok: Prawie w ogóle nie płacze..może leżeć sama cały dzień w łóżeczku i śmiać się i gadać do karuzeli..sama zasypia i non stop się smieje..czy to jest uzależnoione od sztucznego mleka?? czy po prostu moje dziecko jest Aniołkiem?? a może coś z nią nie tak??:sorry2: bo ja mam inne wyobrażenie o 3miesięcznych bobasach..że non stop jedzą płaczą i robią kupy..a Blanka jest całkiem inna:tak:

Ewelinka to prawda ze dzieci na sztucznym dluzej spia w nocy ale tylko dlatego ze mleczko modyfikowane jest bardziej syte niz z piersi i to wszystko:-) nalezy sie tylko cieszyc i pogratulowac grzecznej malej .
Moj Gabrys tez praktycznie nie placze jedynie jak bol brzuszka zlapie tak to bardzo pogodny i dobrze bo ciezko mi zniesc gdy placze :tak:

Ewelinka moja Ala jest na cycu i też przesypia noce, śpi po 8-11 godzin w nocy więc to chyba zależy od dzieciaczka, no i ogólnie tez jest bedzo spokojna, chyba że ją cos boli to wówczas płacze a tak to poprostu aniołek :)

Ewelinka moja Ala jest na cycu i też przesypia noce, śpi po 8-11 godzin w nocy więc to chyba zależy od dzieciaczka, no i ogólnie tez jest bedzo spokojna, chyba że ją cos boli to wówczas płacze a tak to poprostu aniołek :)
mój Nikuś jest też karmiony wyłącznie cycem i też śpi 8-10 godz i jest jak aniołeczek

ewelinka - ja również jestem ta szczęściarą, która karmi tylko cycem a dziecko przesypia 8-10 godzin bez przerwy :) oczywiście tylko w nocy! Tak mamy jakoś od 2 tygodni i bardzo nam (przede wszystkim MNIE) to pasuje :-D

Mam pytanko do mam karmiących butlą..czy Wasze dzieci są spokojne i prześpią całą noc?? Bo moje "spacerowe koleżanki" , które karmią piersia twierdzą, że Blanka jest taka grzeczna i śpi w nocy 10h dlatego, że jest na sztucznym. Jak Wasze dzieci?? Bo ja zaczynam się stresować, że z moją Małą coś jest nie tak..prześpi zawsze całą noc..najmniej 8h..raz spała nawet 11h:szok: Prawie w ogóle nie płacze..może leżeć sama cały dzień w łóżeczku i śmiać się i gadać do karuzeli..sama zasypia i non stop się smieje..czy to jest uzależnoione od sztucznego mleka?? czy po prostu moje dziecko jest Aniołkiem?? a może coś z nią nie tak??:sorry2: bo ja mam inne wyobrażenie o 3miesięcznych bobasach..że non stop jedzą płaczą i robią kupy..a Blanka jest całkiem inna:tak:
Moja Zosia pije modyfikowane mleczko a w nocy budzi sie co 2,3 godz. Zaczełam jej dodawac do mleka na noc 1 łyzecze kleiku ale to i tak nie pomogło. Ona poprostu tak ma:-) A ty masz super grzeczne dziecko:-)

Dziewczyny mam do Was pytanie. czy jak zaczęłyście dawać waszym maluchom sztuczne mleczko to czy zaczęły sypiać lepiej w nocy?? bo mój Cyprian przechodzi sam siebie budzi się co godzinę lub dwie i doi cyca i zastanawiam się czy jakbym mu dała po kapieli butelkę to by coś zmieniło. nie chodzi mi o to żeby całkiem go przestawić na butlę tylko właśnie dac po kąpieli bo ja już wymiękam i nie daje rady w dzień normalnie funkcjonować nie mówiąc już o opiece nad domem i dziećmi. bo mimo że mam dużo mleka to może nie jest ono dostatecznie kaloryczne??

reklama
a jak zaczęłyście dawac mleczko to od razu np. 150ml czy po prostu każdego wieczora miałabym dawać coraz więcej ażby doszło do tego 150??

Do góry