reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

magdziarko wszystko minęło i tak na prawdę nie mam pojęcia skąd zielona kupka:no: może przewiało małego nie wiem sama...
sztucznego jeszcze nie dawałam póki mojego starcza to nie daję ale pewnie we wrześniu troszku już wprowadzę bynajmniej w pażdzierniku na pewno z uwagi na pracę by laktację powoli uspokajać...

reklama
Ja chciałam od października na magisterkę iść, ale mała nie toleruje butli, więc nie wiem jak będzie, myślałam odciągać swoje mleczko... a o pracy na razie nie myslę....

Martusia jak będzie musiała to pociągnie z butelki. Antoś jak dostał pierwszy raz Nutramigen pociagał i pluł za drugima razem pociagał i czasem wypluwał a teraz je...bo nie ma nic innego

Magdziarka ale my już robiliśmy akcję mleczko w butelce i nie ma nic innego. Mała nie chciała ciągnąć, a takich spazmów dostała, że nie mozna było jej uspokoić, nie wspominając jk bolało jak juz się przyssała :baffled: no nic są jeszcze 2 miesiące, może się nauczy... w sumie to tylko kilka godzin w 2 dni co 2 tygodnie...

Boże jak ja głupia jestem. Całe to dziadostwo co wyskoczyło Kubie na buźce powoli zaczęło znikać. Już tak ładnie sobie zaczynał wyglądać. I wiecie co zrobilam. Najadłam się ciasteczek z czekoladą i spowrotem małego wysypało. Niedużo bo niedużo ale jednak. Nie mogę się przyzwyczić do totalnie do tej diety beznabialowej. Nie wiem jak to wytrzrzymam. tym bardziej, że uwielbiam mleko sery i.t.p. jednym słowem nabialowa baba ze mnie. Muszę się zmobilizować i pilnować. Moze to tak jak u Ciebie Magda, że tylko czekolada. Zacznę za kilka dni pić mleczko i zobaczę.

Dzięki Kasiu za podpowiedź. Mojej koleżance lekarz kazał zrezygnwać z calego nabiału bo jak stwierdził, bez niego da się żyć. Tylko ja sobie tego nie wyobrażam:szok::-(

Ja też musiałam zrezygnować z mojego ulubionego śniadanka czyli mleko i płatki na rzecz ryżu z jabłkiem . Wczoraj wypiłam jogurt i zjadłam serek homogenizowany i na razie nic nie wyskoczyło (odpukać ) :-)

reklama
Kup sobie ten krem Emolium krem specjalny - mojej pomógł , możesz oczywiście poczekać aż samo zniknie ale moja cały czas miała te krosty a po kremie dopiero zeszło , na wizycia pediatra chwaliła że mała ma piękną skórkę

Do góry