reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersia

Chyba w książce "Język niemowląt" czytałam, że dziecko, które słabo je w dzień, nadrabia w nocy i trzeba oczywiście to zmienić.
Mój synuś też zawsze jadł co mu dałam a teraz nie. Zawsze się dziwiłam jak czytałam, że dzieci dziewczyn wypluwają smoczek z jedzeniem jak już nie mogą albo zamykają buzię, mój synek dopiero teraz pokazuje, że nie chce, ale nie wypluwa tylko przy cycu się wywija a przy butli bawi się smoczkiem z butli, mieli go w buzi lub gryzie dziąsłami-dopiero po 3 msc!
A ja wczoraj nakarmiłam synka o 20 cycami i oczywiście do konca ściągnęłam o 22 dałam butlę przed snem, synek zasnął o 23 (wczoraj mieliśmy wyjazd i wszystko poprzesuwało nam się, przeważnie zasypiał o 21 a budził się o 24, 3, 6) i obudził sie na jedzonko o 5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale ja oczywiście o 3.30 miałam już takie pełne cycochy, że ciekło mi po koszuli więc musiałam wstać i ściągnąć. O 3.30 po ok 8h nie karmienia ściągnęłam z cycochów 150 ml najwięcej w mojej karierze karmienia :-) Za godzinkę przebudzał się syn, więc chciałam go przetrzymać jeszcze, żeby nie przyzwyczajać do karmienia ale mu w brzuniu burczało z głodu :zawstydzona/y: więc dałam mu ściągnięte mleczko, zjadł 120 i palulu w moich ramionach bo zaczął sie wiercić.
Co z tego, że dziecię mi przespało nockę skoro ja musiałam wstać i ściągać mleczko :-(
Tak się zastanawiam, że może powinnam mu robić kapiel ok 22 i kłaść spać przed 23 żeby mi ładnie nocki przesypiał. Tak zrobiły dziewczyny, które miały taki sam problem jak ja.
Inaczej kąpiąc go o 20 i kładąc spać o 21 pobudki mam o 24, 3, 6 :-(
Mam głodomorka!

Hmm mi wydaje się , że to nasze dzieci decydują kiedy i ile chcą jeść. Oczywiści jezeli nie dochodzi do takich sytuacji , ze slabo przybiera itp. Antek je w ciągu dnia co około 3 godziny i opróżnia jedną pierś więcej nie chce. W nocy z reguły jak zasypia około 20 to potem pobudka o 2 i 7. Tak mniej więcej. Zjada wtedy mleczko z 2 piersi.Pewnie dlatego ze sa dluzsze przerwy w karmieniu:tak:

Sprawdz dzis jak bedzie spał w nocy , gdy go pozniej polozysz. Ale co z tego , ze mały Ci przesypia skoro i tak musisz wstać:tak:na jedno wychodzi.

reklama
A ja właśnie przed chwilą miałam to samo. Synek zjadł duzo o 10 do 11 pospał o 12 zrobił się marudny, więc ja myślę, że napewno nie zgłodniał. Ale marudzi i marudzi więc ja z cyckiem a on ma go w nosie i się wywija i drze, więc butelka, rzucił się na nią jak nie wiadomo na co i wciagną 100 ml. Tylko, że u nas cyc i butla od poczatku, więc może wybrał butlę na to karmienie, co będzie się męczył z cyckiem, cwaniaczek:zawstydzona/y:

:-D:happy: a który czlowiek lubi sie wysilac jak moze miec łatwiej :tak: to taki ludzkie:tak:

A ja właśnie przed chwilą miałam to samo. Synek zjadł duzo o 10 do 11 pospał o 12 zrobił się marudny, więc ja myślę, że napewno nie zgłodniał. Ale marudzi i marudzi więc ja z cyckiem a on ma go w nosie i się wywija i drze, więc butelka, rzucił się na nią jak nie wiadomo na co i wciagną 100 ml. Tylko, że u nas cyc i butla od poczatku, więc może wybrał butlę na to karmienie, co będzie się męczył z cyckiem, cwaniaczek:zawstydzona/y:
haha, tez mialam dokladnie to samo pol godz temu :tak:
zmowily sie czy co????:confused2::laugh2:

u nas czy małą kłade później czy wcześniej to zawsze budzi się ok 23-24 na jedzenie. więc różnie z tym usypianiem jest czasami idzie spać o 18 a czasami nie chce i usypia dopiero o 20

u mnie to samo często a krótko :)) po 2 godzinach zabawy śpi 30-40 minut i tak w kółko. Jedynie na spacerze potrafi nawet 2,5 godziny

reklama
u mnie to samo często a krótko :)) po 2 godzinach zabawy śpi 30-40 minut i tak w kółko. Jedynie na spacerze potrafi nawet 2,5 godziny

U mnie to samo, od wstania do kolejnego spania 2h i spi ok 1h chyba,ze śpię z nim i jak sie obudzi mocno tulę lub ululam, teraz też po 1h sie obudzil ale mam duzo do robienia i ululalam go i polozylam na brzuchu, ciekawe ile pospi czasmi z 1h kolejną.

Do góry