reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Karmienie piersia

Ponawiam pytanie :Jak zacząc odstawianie od piersi??? Macie jakies metody mało drastyczne dla maluszka ??
ja moge tylko tyle poradzić, ze jak Kube odstawialam to mój A. wziął tydzień urlopu i tylko on karmił malego z butli. Nie byłoo żadnego problemu. Ode mnie nie chciał, a od męża spoko. Po tygodniu tak sie przyzwyczaił, ze i ja mogłam karmić butelką. Tylko, że on od amego poczatku byl co jakiś czas dokarmiany.Tyle że ja go już cąłkiem odtawialam to ze 2 miesiace butli wczesniej nie mial w ustach więc zapomniał.

Niestety ta meto da nie sprawdza się przy Michasiu. Co prawda nie chcę odstawić, a przejśc na karmienie mieszne ale tak czy inaczej butla jest be. Jeszcze została mi jedna butelka do wypróbowania jedna butelka. Jak on nie zadziala to już nie wiem
http://allegro.pl/item988908115_mam_anty_coltic_butelka_antykol_260_ml_0_0_bpa.htmlzę na cud

reklama
A ja mam sukces za sobą !!!!!!!!!!!!!! i ja i tatuś!!!
po pierwsze wróciło mi mleczko! ściągnełam wczoraj wieczorem z jednego 100ml!!! bo chciałam żeby M go uśpił w nocy jak się obudzi ( bo muszę wyjść na panieński), i udało się - chwycił TT - tyle że ja ok. raz w tygodniu podaję herbatkę w Browsie żeby nie zapomniał jak sie ssie butlę ( od demnie nie bierze nigdy tylko M może). Wyssał wczoraj i trwało to coprawda 1,5h ale w końcu zasnął bez płaczu!!!! - na cycku zasypia w 10 minut, ale nie ważne- ważne że bez płaczu.
Dziś chciałam żeby go M uśpił na wieczór - i ściągnełam tylk 90ml z dwóch piersi :( - no ale nie chciał dziś TT tylko Brownsa i wypił i zasnął niemal odrazu!!!!!!!! szok!! ale za to trzeci dzien w ciągu dnia daje mi tak popalić że już dziś wyjść chciałam z domu i go zostawić, a z spaceru to biegiem uciekalam. - nie chce spać i wyje z zmęczenia, i chyba brzucho go boli.

Ah pytanie mam : czy wam też tak włosy wypadają po ciąży. Mi zaczeły około miesiąc po porodzie, ale teraz to już garściami wylażą!!! nigdy mi nawet jeden włos nei wypadł i zawsze takie gęste były a tu prawie łysa już jestem!!! nie wiem czemu to ?

...Niestety ta meto da nie sprawdza się przy Michasiu. Co prawda nie chcę odstawić, a przejśc na karmienie mieszne ale tak czy inaczej butla jest be. Jeszcze została mi jedna butelka do wypróbowania jedna butelka. Jak on nie zadziala to już nie wiem
http://allegro.pl/item988908115_mam_anty_coltic_butelka_antykol_260_ml_0_0_bpa.htmlzę na cud
Nie otwiera się ten link :no::no::no:
Probowalas moze jakas nowa butelke tzn, smoczek loveli w kazdej gazecie go reklamują ze niby ma taki smoczek z ktorego leci jak z cyca ze niby maly musi solidniej ciagnac:confused2::confused2::confused2:
...Moj Alanek od 2 nocek ciut lepiej spi, bo budzi sie co 2 godzinki tylko;-). To jakis postep, ale i tak padne jak to dluzej tak potrwa:baffled:

A ja nie pisalam 2 dni, bo w poniedzialek wieczorem zaczela bolec mnie druga oiers, zrobila sie czerwona, dostalam 40st i ledwo zylam, a jeszcze malutkim musialam sie zajmowac bo maz w pracy. Z prawa piersia ok, uniknelam ropnia(jak sie ciesze!), lewa nadal czerwona i boli, zobaczymy za 2 dni. Wazne ze tem troche opadla, bo Alan sie buntowal ze ja za ciepla i mleko za cieple:baffled: Cholender z tymi zapaleniami!
Biedulka :-:)-:)-:)-:)-(, ten kto tego nie przeszedl ten nie zrozumie, wracaj szybko do zdrowia i nie daj sie od tego paskudztwa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ale tego ropnia to nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazic, a jak piszecie o tych zabiegach to mnie ciarki przechodza brrrrrrrr
co te matki musza przejsc zeby karmic piersia

...Moj Alanek od 2 nocek ciut lepiej spi, bo budzi sie co 2 godzinki tylko;-). To jakis postep, ale i tak padne jak to dluzej tak potrwa:baffled:

A ja nie pisalam 2 dni, bo w poniedzialek wieczorem zaczela bolec mnie druga oiers, zrobila sie czerwona, dostalam 40st i ledwo zylam, a jeszcze malutkim musialam sie zajmowac bo maz w pracy. Z prawa piersia ok, uniknelam ropnia(jak sie ciesze!), lewa nadal czerwona i boli, zobaczymy za 2 dni. Wazne ze tem troche opadla, bo Alan sie buntowal ze ja za ciepla i mleko za cieple:baffled: Cholender z tymi zapaleniami!
Biedulka... wiem co to za bol! Ja mialam zapaleine piersi zaraz po porodzie... masakra. Za kazdym razem jak mala przystawialam do piersi to bol niesamowity i goraczka po 40 st. Na dodatek sama w domu z mala bylam, bo S wracala z pracy dopiero po poludniu. Bylas z tym u lekarza? Mi moj lekarz przepisal antybiotyk, ale nie wizielam go bo nie chcialam dziecka truc lekarstwami i w sumie to mi samo przeszlo. Mowia zeby robic oklady z bialej kapusty. Oby ci to szybko przeszlo...

Nie otwiera się ten link :no::no::no:
Probowalas moze jakas nowa butelke tzn, smoczek loveli w kazdej gazecie go reklamują ze niby ma taki smoczek z ktorego leci jak z cyca ze niby maly musi solidniej ciagnac:confused2::confused2::confused2:
probowąłam lovi, nuka, TT, canpol balonik, canpol zwykła, avent
A ten smoczekk co piszesz t lovela czy lovi?

jeszcze arzlink do butelki MAM Baby, 2+ miesiąca - MAM Baby, bpa , bpa free, bisfenol, butelki bez bpa, butelki bez bisfenolu, smoczki bez bpa, smoczki bez bisfenolu, bisfenol a, butelki dla niemowląt, smoczki dla niemowląt, jedwabisty silikon, szczoteczki dla niemowląt, b

:-D też mi się takie pomyłki zdarzają literki przestawiam np. ostatnio starszy synio doprowadził nie do paskiej szefsji a na drzewach pęki pąkają. Moi panowie mają ze mnie niezły ubaw i czekają na więcej .

reklama
wydaje mi się, że michasiowa niechęć do ssania nie wynika ze źle dobranego smoczka, skoro już tyle róznych wypróbowałaś.. inne mleczko próbowałaś dać?

Do góry