reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersia

reklama
dziewczyny chyba mi się zastój robi w jednej piersi, piszcie co robić (pewnie już było ale tyle szukania...) wszystko oprócz kapusty bo nie mam jak wyjść z domu po nią:zawstydzona/y:

aga444 od razu wskakuj pod cieply prysznic i masuj, masuj i masuj!! No i sciagnij mleko potem laktatorem, albo od razu nakarm malucha po takim rozgrzaniu :-)

tez robiły mi się zastoje i przed karmieniem albo jak czułam ze piersi mam pełne brałam ciepły prysznic lub ciepły okład na piersi pozniej jak mały nie spał to karmiłam a jak spał to odciagałam no i oczywiscie masowłam....juz po karmieniu i masowaniu zimny okład i tak w sumie pare dni...pozniej przeszło ale miałam to na poczatku jak był taki nawał pokarmu

Witam, ja karmię dziecko piersią i czasem ( raz dziennie ) podaję herbatkę z butelki avent i synek nie ma problemów ani z ssaniem z piersi ani z butelki.

CO MOŻNA KARMIĄCYM MATKOM ?
Pytałam ginekologa i on pozwolił i na SOLARIUM i na SAUNĘ ale jednak mam pewne wątpliwości, jak jest u was, co Wasi lekarze mówili ?
Ja boję sie ze od solarium czy sauny coś może stać sie mlekiem....

Czytalam, ze nie ma zadnych badan na temat tego ze solarium szkodzi, wiec jest dopuszczalne, ale piersi nalezy posmarowac gruba warstwa kremu, bo sa bardziej wrazliwe niz normalnie. Jesli chodzi o saune to zupelnie nie wiem.

reklama
pilne pytanie do doswiadczonych mam karmiacych piersia!!:-:)-(

moja myszka od 4 dni nie zrobila kupy, bardzo sie prezy i placze i widze,ze jest sfrustrowana, bo nic nie wychodzi. moja health visitor mnie zbywa mowiac,ze czasami tak bywa i przy karmieniu piersia dziecko nie moze miec zatwardzenia.

metody termometru kiedys probowalam, ale bez rezultatu, wiec nie chce znowu probowac na wypadek, ze moze robie to zle

Do góry