reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersia

Martolinka - jestem mega zadowolona z laktatora i wszystich innych poduktów Tommee Tippee mam na ich punkcie lekką obsesję wszysko musi być tej firmy;-).
Edii29 a może spróbój poić z kubeczka dla niemowląt Medeli albo Avenu można ich używać od narodzin
ja też mam malutką manie na punkcie TT z tym że Igor smoczka TT nie chce pasuje mu z AVENTU a jeśli chodzi o butelki i odciągacz to się zgodzę że rewelacja:tak::tak:
Chciałam jeszcze dodac, że mam butelkę LOVI, tak polecaną przez moje koleżanki. Moja mała jej nie ciągnie, wiec podałam jej butelkę z kompletu z laktatora i też nic.
Musiałabym kupic taki kubeczek do pojenia, tyle że nie wiem jak mąż sobie z nim poradzi (tzn. kiedy będzie karmił córcię :-)). Nie martwiłabym się tym, że mała nie chce nic oprócz piersi, ale czasem muszę zostawic ją z mężem i pojawia się problem z karmieniem.
Co do smoczka to mamy z Canpola anatomiczny (taki zaokrąglony na końcu a nie ścięty), więc nie wiem czy są takie smoczki do buteleki.
ja się nie spotkałam ze ściętym smoczkiem do butelki:szok: z TT i aventu napewno są zaokrąglone:tak:
A TAK W OGÓLE TO WITAJ :):):):)
DZIEWCZYNY KARMIĄCE A BYŁA KTÓRAŚ Z WAS NA SOLARIUM BO JA BYM BARDZO POSZŁA ALE SIĘ TROCHĘ OBAWIAM

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Chciałam jeszcze dodac, że mam butelkę LOVI, tak polecaną przez moje koleżanki. Moja mała jej nie ciągnie, wiec podałam jej butelkę z kompletu z laktatora i też nic.
Musiałabym kupic taki kubeczek do pojenia, tyle że nie wiem jak mąż sobie z nim poradzi (tzn. kiedy będzie karmił córcię :-)). Nie martwiłabym się tym, że mała nie chce nic oprócz piersi, ale czasem muszę zostawic ją z mężem i pojawia się problem z karmieniem.
Co do smoczka to mamy z Canpola anatomiczny (taki zaokrąglony na końcu a nie ścięty), więc nie wiem czy są takie smoczki do buteleki.

mam ten sam probem, mała tylko akceptuje cyca, w sumie fajnie, ale tak jak piszesz - czasem trzeba gdzieś wyjść......
Chciałabym żebyu maż tez pokarmił. Próbowałam kurcze z butelkami, Lovi, Baby Ono (butelka z laktatora), Avent. Najlepeij chyab spisuje sie Avent, bo tak mała się nie krztusi..........
U mnie to jest też taki problem, że ja się boję karmić z butelki, bo boję się, że jak sie zachłyśnie to się udusi......................:-:)-:)-:)-:)-:)-(
Ostatnio jak miałam jej podać herbatkę, to poiłam ją z łyżeczki......................
Musze sprawdzkić w takim razie te kupki do pojenia............

ahah wczoraj miałam akcję poskromienia złosniecy, jejku miałam ochotę spakować się, podrzucić meżowi małą do pracy i normalnie gdzieś wyjechac - sama.............. byłam na maxa zdesperowana.........
no ale tak to jest jak się karmi piersią a je mocno przyprawione obiadki:-/

Ostatnia edycja:
karmiąc łżeczką dziecko nie traci odruchu ssania więc mozna i tak podac mleko
A mnie w szpitalu nauczyli karmic malego takze ze strzykawki po palcu i tak na poczatku karmil moj maz i tez dziecko nie traci odruchu ssania, polecam fajny sposob.

etna36 hmmm normalnie strzykawkę napełnić mlekiem, do ustek włożyć małego palca i na palec psikać strzykawka mleczko ????????????

etna36 hmmm normalnie strzykawkę napełnić mlekiem, do ustek włożyć małego palca i na palec psikać strzykawka mleczko ????????????
a więc tak:
wkladamy do buzki palca wskazującego (zaraz po duzym), można w rekawiczce jdnorazowej (ja tak wolałam lepiej mały ciągnąl). Wkładamy go paznokciem do dołu na jezyczek i maly zacznie go ssac i wtedy wcisnac gdzies tylko sam czubeczek strzykawki napelnionej mleczkiem i powoli bez przerywania przyciskac zeby lecialo sobie mleko. proponuje podlozyc sobie pieluchy zeby nie przejmowac sie wylatujacym mleczkim i wycierac, pozniej dojdziecie do wprawy.

Witam, ja karmię dziecko piersią i czasem ( raz dziennie ) podaję herbatkę z butelki avent i synek nie ma problemów ani z ssaniem z piersi ani z butelki.

CO MOŻNA KARMIĄCYM MATKOM ?
Pytałam ginekologa i on pozwolił i na SOLARIUM i na SAUNĘ ale jednak mam pewne wątpliwości, jak jest u was, co Wasi lekarze mówili ?
Ja boję sie ze od solarium czy sauny coś może stać sie mlekiem....

myślę, ze ginka była w temacie i skoro pozwoliła, to nie ma przeciwskazań:tak:
ja bardzo, bardzo rzadko korzystam z solarium, pewnie przed welelem siorki skorzystam, ale to dopiero w sierpniu.....

reklama
Dziewczyny nie chce któraś z Was witaminy K? Mam 20 kapsułek. Nie karmię cyckiem, więc nie potrzebuję. Wolę komuś dać niż wyrzucić.

Do góry