reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersia

reklama
moja tez w dzien co ok 2h bo zawsze je krotko... ale w nocy spi od 22-23 do 6

ja najpierew sprawdzam smoczkiem lub palcem jak mocno ssie to wiem ze glodna

moja tez w dzien co ok 2h bo zawsze je krotko... ale w nocy spi od 22-23 do 6

ja najpierew sprawdzam smoczkiem lub palcem jak mocno ssie to wiem ze glodna
Kamcia to ja sie nie dziwie ze wy chcecie drugie jak to wam tak spi :-p
Mój śpi od 21 do 3-4, ale tak od 1 zaczyna sie wiercic:eek:, jak jest w kolysce to spi dalej, a jak mam go u siebie to daje cyca zeby sie nie wiercil o 1 :happy:

dziewczyny zaczynacie już coś urozmaicać diety dziecia?? ja zapomnialam dr spytac od kiedy:-(
jak jest na samym cycu to się zaczyna urozmaicać po skończeniu 6 miesięcy a na butli po 4. Jak Kubę dokarmialam to sobie sama wykombinowałam, że najlepiej po 5 i tak zaczęlam dawać. Teraz to mi sie wcale nie spieszy. Wtedy m się wydawało, ze fajnie... a teraz jak sobie przypomnę to plucie marchewka i wygibasy by zjadł choć ćwierć łyzeczki czegokolwiek to mam ochotę trzymac na samym mleku do matury ;-)

Drogie mamy proszę o pomoc!!!!
Moja mała od 2 tyg b.brzydko je przed wieczornym spaniem....

Eddi, spróbuj wieczorem przed podaniem jej piersi, "zaciągnąć" mleko laktatorem, tak żeby zaczeło lecieć porządnie. Ja miewam podobne sytuacje wieczorem, histeria czasami jak nie wiem co, bo mała myśli, że mleko nie poleci.

Wieczorami po prostu jest mniej cierpliwa i nie chce czekać zanim mleko ruszy się z kanalików. Przynajmniej ja tak mam, że mała musi possać z 30 sekund aby mleko zaczęło lecieć. Jak dostanie pierś z której już leci może zachowa się inaczej. Spróbuj, może podziała, powodzenia ;-)

reklama
jak jest na samym cycu to się zaczyna urozmaicać po skończeniu 6 miesięcy a na butli po 4. Jak kubę dokarmialam to sobie sama wykombinowałam, że najlepiej po 5 i tak zaczęlam dawać. Teraz to mi sie wcale nie spieszy. Wtedy m się wydawało, ze fajnie... A teraz jak sobie przypomnę to plucie marchewka i wygibasy by zjadł choć ćwierć łyzeczki czegokolwiek to mam ochotę trzymac na samym mleku do matury ;-)
no na samym cycu jest ale ja widzę że on ma ochotę coś innego zjeść jak widzi że my jemy to aż się ślini a od 5 m-ca to napewno mu będę dawać

Do góry