reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersia

reklama
Jest nowy schemat według którego u cycuchowych dzieciaczków już w 5 miesiącu podaje się zupkę z marcheweczki i ziemniaczka z kaszą manną, tylko nie wszyscy lekarze się z tym zgadzają. Chodzi o wcześniejsze wprowadzenie glutenu

Dziewczyny wielkie dzięki za wszystkie rady, pokombinuję trochę z moim mlekiem i małą, może się uda.
Co do wprowadzania nowych pokarmów to właśnie dziś się nad tym zastanawiałam. Wyszperałam z szafy wszystkie ulotki i ksiązeczki ktróe dostałm w szkole rodzenia i w szpitalu na temat żywienia niemowląt. Pełno firm reklamuje swoje produkty i opisuje jakie i kiedy podwac. Jak to ma się do rzeczywistości to nie wiem:confused2:. Trochę mnie to przeraza bo tak to dajemy cycusia i z głowy. A tu kleiki, kaszki mleczne, bezmleczne, gluten......Mam zamiar karmic piersią jak najdłużej ale chyba ok 5 mies zacznę podawac kleiki i kaszki. Boję się, że mojemu energicznemu bobasowi samo moje mleko nie starczy tym bardziej, że ma niską wagę.

Jest nowy schemat według którego u cycuchowych dzieciaczków już w 5 miesiącu podaje się zupkę z marcheweczki i ziemniaczka z kaszą manną, tylko nie wszyscy lekarze się z tym zgadzają. Chodzi o wcześniejsze wprowadzenie glutenu
od 2 lat obowiązuje schemat wg którego dziennie podajemy łyżeczkę glutenu dziennie od 4 miesiąca. Ale to co innego.
Ty mi pokaż ten schemat z marchewką w 5 miesiącu dla cyckowych dzieci, bo jakoś nie bardzo mi się chce wierzyć. W sumie nie tak dawno to przerabiałam.

Ja też wszędzie czytam że dzieciom karmionym piersią powinno się wprowadzać pokarmy po 6 miesiącu (WHO zalecenia !).I tak jak Kilolek też nie mam zamiaru wczesniej.Dodatkowo przeczytałam że za wczesne wprowadzanie produktów moze być przyczyną alergii.Więc lepiej nie kusic losu i przczekać niż potem się męczyc i martwić.Zresztą już nam dużo czasu nie zostało bo mamy niedługo 4miesiące:-)

ja też wszędzie czytam że dzieciom karmionym piersią powinno się wprowadzać pokarmy po 6 miesiącu (who zalecenia !).i tak jak kilolek też nie mam zamiaru wczesniej.dodatkowo przeczytałam że za wczesne wprowadzanie produktów moze być przyczyną alergii.więc lepiej nie kusic losu i przczekać niż potem się męczyc i martwić.zresztą już nam dużo czasu nie zostało bo mamy niedługo 4miesiące:-)
dokładnie!!!!!

Dziewczyny a jak tam pączki? Jadłyście? Pewnie mamy, których dzieci nia mają problemów brzuszkowych jadły... Ja w czwartek nie mogłam się oprzeć ale wczoraj mama upiekła ponad 60 i dziś zjadłam dwa............:zawstydzona/y: A mały jakieś bąkale puszcza...........:wściekła/y:

reklama
no ja nie do końca kumam niektórych podejście zasuńcie od razu dzisiaj dzieciakom zmiksowanego kotleta i już, po co czekać skoro wam się spieszy i tęskno.
Małe brzuszki nie zawsze sa gotowe do trawiienia innych rzeczy niż mleko.
Modyfikowane jest cięższe i brzuszki szybciej sa gotowe na nowości.

Uleńka ja teraz nie jadłam, ale wcześniej owszem pozwalałam sobie na pączka od czasu do czasu i młody nie narzekał ;-)

Do góry