reklama

Karmienie piersia...

ja rozumiem,ze jest wiele kobiet ktorym karmienie piersia sprawia przyjemnosc, i dobrze bo to bardzo dobre dla dzieciaczka.Ja nie karmilam,wiec niewiele moge powiedziec, ale mam w domu takiego dwulatka i jakos sobie nie wyobrazam takiego 'duzego' chlopczyka przystawiac do piersi.
Zreszta my nawet butelki odstawilismy jak mial roczek,a potem mleczko (lub mleczko z kasza) jadl lyzeczka...

bosa wiele kobiet narzeka na wyglad piersi po ciazy,ale sa tez wyjatki ;) moja siostra karmila prawie rok a piersi ma jedrne i jest chyba nawet bardziej zadowolona niz przed ciaza ;) wazne zeby ich nie zaniedbac ,napewno jest wiele kremow ,ktore mozna stosowac w czasie karmienia piersia :tak:

reklama
Na watku ogolnym poruszalyscie temat pielegnacji piersi przy karmieniu i po porodzie, i ze trzeba zwracac uwage na dobry stanik. A czym sie wyroznia dobry stanik? Zawsze myslalam,ze one sa takie miekkie, bez fiszbin. A dzis na allegro poogladalam troche i niektore sa nawet sexi i wlasnie z fiszbinami :) nie rozgladalam sie jeszcze w sklepach :)
Myslicie, ze cwiczenia na biust tez cos dadza, zeby grawitacja nie dopadla biustu?

Agacina-dobry stanik musi mieć dość szeroka taśme pod biustem i szerokie ramiączka, może byc z fiszbinami i nawet z koronką (nie musi byc babciowy), ważne by nigdzie nie uciskał i dobrze trzymał nasz "urosniety" piust.
A ćwiczenia jak najbardziej pomogą:)

Czy wiecie jak sie ma to ze niektore z nas juz przeciekaja do tego co bedzie pozniej z karmieniem? znajoma mi mowiła ze ona nie przeciekała i dostała pokarm dopiero trzy dni po porodzie,czy to ma jakies znaczenie?

Ola- hmmm ciezko powiedziec mi teraz juz siara leci nie codziennie ale tak co 2-3 dni na zmiane raz z jednego raz z drugiego cycka.... natomiast nie wiem jak teraz bedzie....

z Wiki jak bylam w ciazy zaczynała mi leciec pozniej i nie tak czesto a pokarm miałam na 2 dobe po porodzie ale jeszcze kanaliki musialam laktatorem udrożnic bo pokarm nie chciał lecieć a cyce tak mi nabrzmiały ze pod szyje miałam:crazy:

Proszę się nie śmiać- znalazłam to kiedyś i głęboko schowałam na kompie ale widać za płytko....bo eMek to znalazł i teraz chodzi i się śmieje ze nie ma rzeczy niemożliwych:)
3a29d286c2e280c3.jpg

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry