reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersią

czarodziejko niby po 6 tyg. laktacja się normuje- dupa, trza o nią lub z nią walczyc non stop- ja tak mam.
Dwa dni temu chciałam dokarmiac, a dziś? Siedzę z laktatorem i idę na rekord. Mam już 200 ml i ciągle leci.
Przystawiaj jak najczęściej, między karmieniami pobudzaj się laktatorem :-)

Mój Artek jakoś dziwnie je. Miałam taki nawał, że po lekkim uciśnięciu waliło jak z krowy, a on memlał 1,5h i nie ściągnął... ale chyba się najadł... co jest grane?

Ech, moze po prostu chcial pomemlac?

reklama
czarodziejko niby po 6 tyg. laktacja się normuje- dupa, trza o nią lub z nią walczyc non stop- ja tak mam.
Dwa dni temu chciałam dokarmiac, a dziś? Siedzę z laktatorem i idę na rekord. Mam już 200 ml i ciągle leci.

Mój Artek jakoś dziwnie je. Miałam taki nawał, że po lekkim uciśnięciu waliło jak z krowy, a on memlał 1,5h i nie ściągnął... ale chyba się najadł... co jest grane?

No właśnie widać jak się normuje :-( Ja powalcze na 100%,nie mam zamiaru się poddawać,tylko nie wiem jak to będzie z przystawianiem synka,bo on nie chce ssać.Zachowuje się jakby ta pierś go parzyła,albo brzydziła...no nie wiem jak mam to opisać.W rezultacie ssał dziś tylko 2 razy,w sumie pół godziny,resztę roboty odwalił laktator i dostawal butlę.I w tym momencie robi się błędne koło bo może sobie rozkręcę laktację,ale może syn już całkiem oleje cysia bo z butelki mu fajnie leci.

Artek tyle co potrzebował to sobie zjadł a reszte czasu się delektował :-)

Ostatnia edycja:
I znowu memle...jak na niego patrzę...jak nie patrzę leży rozmarzony z cyckiem w usteczkach... komedia :-D

A mi z prawej piersi sika, jak nacisnę w jednym miejscu :-) Odpowiednio nacisnąć, lepsze od laktatora :-)

potwierdzam, ja tezostatnio pisalam wam ze mam kryzys, ale wzielam sie za laktator, popilam herbatek i Karmi(moim zdaniem lepsze niz wszystkie herbatki razem wziete.Rewelacja!) i znowu jest ok. Dodatkowo pomogly dwa ostatnie dni fisiowania malej i domagania sie cyca co godzine. Dziisiaj w 15 min sciagnelam 180. Kilka dni temu bylo to niewykonalne.

Ladygab - karmię piersią zazwyczaj ale jak muszę wyjść do lekarza czy na zakupy to moja babcia zostaje z małą i zostawiam jej zawsze butelkę z moim mlekiem. Myślisz, że to laktator do dupy ściąga??? Hmm może, nie wiem w sumie wcześniej laktatorem ściągałam nawet 125ml w ciągu 10minut. A teraz przez godzinę drałuję jakieś 70 zaledwie:/

potwierdzam, ja tezostatnio pisalam wam ze mam kryzys, ale wzielam sie za laktator, popilam herbatek i Karmi(moim zdaniem lepsze niz wszystkie herbatki razem wziete.Rewelacja!) i znowu jest ok. Dodatkowo pomogly dwa ostatnie dni fisiowania malej i domagania sie cyca co godzine. Dziisiaj w 15 min sciagnelam 180. Kilka dni temu bylo to niewykonalne.

super, gratuluje!:) i potwierdzam, karmi najlepsze od wszystkich herbatek!:) mi az kanalik jeden sie zablokowal bo tyle mleka mi sie zaczelo produkowac!wiec narazie przystopowalam:)

monimoni nie przejmuj sie, laktator nie sciaga tak efektywnie jak dziecko! dziecko wiecej jest w stanie wyssac niz nam sie wydaje

sugar, swietnie to musi wygladac:) moj tez ma takie jazdy, bawi sie piersia, lize bierze do buzki i przy tym sobie gada i sie nia bawi;)uwielbiam to

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry