reklama

Karmienie piersią

Wiecie co, chciałam kupić herbatę w torebkach, do zaparzania, ale owocową (dla Małej) czystą, BEZ AROMATÓW (nie aromatyzowaną w żaden sposób). I NIE ZNALAZŁAM! Paranoja... Nawet na najlepszych markach piszą ze jest aromatyzowana. Nie chcę dawać tych słodkich granulek bo się przyzwyczai do słodkiego :-( A czasem daję jej jednak pić, jak chce i ile chce, więc chciałam zadbać żeby piła bez cukru....

reklama
Ja polecam picie wody. Moja Zuzia dostawała głównie wodę i w tej chwili nie toleruje innych napojów- gdy ją zmuszę, to czasami wypije trochę herbatki czy soczku. Wojtuś już też się przyzwyczaił i czasami troszkę wypije. Chociaż patrząc na jego reakcje, jak większość dzieci, zdecydowanie woli słodkie.

Spróbuję. Ale z tą wodą to nie głupi pomysł. Piła samą wodę - nie wiem co mnie podkusiło zeby dawać herbatkę. Aha, już pamiętam - wyyyyycie. Chciałam dać jej cos na uspokojenie bo wymiękałam....

Ja tez uwazam,że jak się ma pokarm i wszystko jest ok.to te 20-30 ml wody czy herbatki nie zaszkodzi przecież.Niby dziecko nie potrzebuje,ale to nie znaczy,że nie wolno.Ja specjalnie dawałam czasem Amelce troszke wody z glukozą,zeby sie przekonała do butli,bo pamietam cyrki przy starszych chłopakach-nic w swiecie żaden nie wziął smoczka do buzi,dopóki byli na cycku(obaj ok.roku).

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry