kasira
Fanka BB :)
ja tez jestem od 3 tygodni mamą i karmię synka piersią na żądanie....a jeśli brakuje pokarmu(raz mi się zdazyło , że piersi były miękkie i jakieś puste) to w szpitalu kazali mi pic piwko karmi
zadziałało mam narazie sporo pokarmu i synek nie wyjada wszystkiego, czasem muszę odciągać
zadziałało mam narazie sporo pokarmu i synek nie wyjada wszystkiego, czasem muszę odciągać
.A jeszcze niedawno odczuwałam każde ssanie. Natomias lewa jest bardzo mocno popękana (niestety to efekt nieudolnych prób w szpitalu zanim nauczyłam się przystawiać a ostatnio doprawiłam ją nieudolnym karmieniem spod pachy jak miałam zastój pokarmu z temperaturą powyzej 38 i położna kazała tak karmić, żeby odetkać kanały pachowe i uniknąć zapalenia piersi- zeszło w jedną dobę ale brodawka znowu się poraniła mocno a już się goiła) Ale już się goi i nie boli tak bardzo- trochę mocniej na początku karmienia a w trakcie ból staje się lżejszy ale jeszcze boli. Mam nadzieję, że niedługo i prawa się przyzwyczai i karmienie będzie już totalną przyjemnością.