reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie

My też używamy bujaczka, nie posiadamy jeszcze specjalnego krzesełka.

Z nowości ostatnio Igorkowi dawałam zupkę marchewkową z ryżem...fajnie nią pluł, więc na drugi dzień dałam mu ją z butli bo strasznie rzadka była i pięknie wypił :) Dziś dawałam mu morele i nie smakowała mu. Zupka jarzynowa z kurczakiem też była bleeeee. Przed chwilą za to wciągnął pół słoiczka kaszki mannej z czekoladą:)

reklama
A ja muszę pochwalić mojego synka (obym nie zapeszyła tymi pochwałami) synek od wczoraj zaczął pic z butelki przed snem na wieczór, nie za dużo bo wczoraj 60 ml, dzisiaj już 100 ml-potem dopił z mojej piersi jeszcze. Zmieniłam butelke na nuka z tym gumowym smoczkiem takim podobnym jak kiedyś my z takich piliśmy. Zobaczymy jutro jak bedzie pil. Ale i tak jestem z niego bardzo dumna.

to super alex :D

nasza z butki pije, pod warunkiem, że nie mm, choc może dlatego , że zna jedynie smak pepti bądx HA. no fakt, paskudne są... ewentualnie przechodzi herbatka malinowa :) a mleczka juz w cycuchach tylko aby aby, jedynie by starczylo na bieżące potrzeby :) w piątek ciut odciągnełam,ale co to jest 80 ml w ciągu 4 godzin :( kupki robi mało ostatnio, więc obawiam sie, że będzie trzeba cus wprowadzić niestety. oby nie!

Marti już próbowała marchewkę, jabłuszko i ziemniaczka wszystko smakowało, ale chyba najbardziej marchewka. Ale odkąd zaczęliśmy próbować nowych rzeczy to matka musi sobie spinacza na nos zapinać podczas przebierania kupy :-D

a u nas nie chce młodzian jeść słoiczków, pluł jarzynową(własnie tą marchewkową z ryżem), jeszcze dalej szpinakiem i dynią.. Dałam psu te słoiczki, to łaskawie zjadł szpinak..resztę zostawił.Co do niego niepodobne, bo zjada wszystko oprócz surowej cebuli.
Wciągał za to zblenderowanego mojego kalafiora, nieco marchwi ,no i skrobane jabłuszko.Niania będzie mu kręcić jakąś super dobrą zupkę- zobaczymy, czy ją opluje :DDD
Pewnie junior podsłuchał jak gadałam z nianią o blw no i będzie teraz przechlapane;)

Mati na skończone 4 miesiące dostał trochę zupki jarzynowej i nawet zjadł. Zachwytu nie było za to duże zdziwienie przy każdej łyżce i trochę wypluwania. Ale buzię otwierał. Za to za drugim razem ta sama zupka była już bardziej fuj bo się krzywił i wypluwał. Czas na owocki jakieś :)

Alex gratki dla Oliwierka :D

No to chyba moge powiedzieć, żę mały załapał juz picie z butelki bo dzisiaj tez wypił 100 ml i szukal więcej, jutro przygotuję mu więcej, Mamusia jeszcze dokarmiła go cycusiem. A i mam pytanie czy jutro jak mi ładnie wypije to powinnam odciągnąć pokarm , żeby mi laktacja nie siadła?

reklama
Do góry