reklama

Karmienie

pytałam się lekarza o te biszkopty- dostałam odp"ale po co? chce pani dziecko zapychać? każde dziecko to zje,bo słodkie,ale niewarto tego podawać,jeszcze się naje bezwartościowych rzeczy"
a tak poza tym to zazwyczaj są pszenne, więc po zakończonej ekspozycji na gluten można podawać dopiero.

karolq też słyszałam o robieniu kisielu z deserków, postaraj się kupić żelatynę wołową lub roślinną(agar)- bo wieprzowa jest u nas bardzo niskiej jakosci(a dodawana np do serków danio)

Ostatnia edycja:
reklama
a My dziś popróbowaliśmy kaszki z bananami , nawet smakowała , jak zwykle chwile w buzi najpierw potrzymał a dopiero potem zaczął połykać.

a tak na marginesie to nie uchroni się człowiek przed "złym" jedzeniem ... nie ma szans jak nie to to, to i tak w kółko...

u nas jak narazie ograniczamy sie do zupek, deserków,słodkie owoce podaję sporadycznie, skupiam sie raczej na warzywach, soku z marchewki. za owocami nawet nie tęskni, krzywi się niemiłosiernie, chyba, że jest to banan. ćwiartka biszkopcika była na spróbowanie, nie zamierzam wprowadzać do menu częściej , widziałam jak zareagowała na słodki smak, łatwo dziecko przyzwyczaić do takich rzeczy, ale tak jak piszecie, po co? :tak:

i u nas suszone śliwki zadziałały :) kupsztal był jak nigdy,a wchodząc w mniej przyjemne szczegóły ;) rzadki i żółty a przeważnie mieliśmy zielony i po nowych posiłkach brązowo-pomarańczowy :))

P1050909.jpg
Dzięki dziewczyny za pomysł z kubraczkiem, jesteście wielkie!:-) Na obiad dziś dynia z indykiem - smakowało:-)

Wiecie co moj Igor chyba czyta to co ja tu pisze ;)

Zrobilam mu zupke z mega nadzieja ze zje bo z kalafiorem no i ze bedzie mial ja na 2 dni a to moje dziecie jak zaczelo jesc to zjal wszystko i wielkie oczy zrobil jak mu pokazalam pusta miseczke ;)

reklama
Podaliśmy dzisiaj rosołek po 6 miesiącu z Bobovity. Tam już są kawałki mięsa i warzyw.
Stwierdzam, że Lenka jeszcze nie jest gotowa na takie kawałeczki. Dziwiła się i nie za dobrze jej szło jedzenie. Podam znowu za parę dni, może załapie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry