reklama

Karmienie

Maja a próbowałaś Duphalac, jest bez recepty i ponoć skuteczny, no i Laktulosum też możesz jej podać, a pałeczki wielozbożowe wskazane jak najbardziej. Są też kaszki nestle z śliwkami. Przy zaparciach bardzo ważne jest aby mała piła dużo wody można też podawać sok pomarańczowy Nadia uwielbia pić sok pomarańczowy ze szklanki.

Mleka to u nas w dzień nie ma wogóle ostatnio jakoś tak chciałam dać i pogardziła na noc idzie 300, po 2 godzinach jeszcze 180 poprawia, no i nad ranem 180 za każdym razem dostaje albo z kaszką albo kleik ryżowy czy kukurydziany.

reklama
jaipur pieluchę musiałam zmieniac ok 6 nad ranem bo już pękała z przepełnienia ;-) hehe
a teraz.. nawet całego obiadu czasem nie chce zjeść :-p i uceka od stołu ;-)
paula niezły mix :-)
maja możesz pokazać o jakie pałeczki chodzi??
z zaparciami współczuję bardzo :-( normalnie Polcia się tak musi biedulka namęczyć ehhh
maja myślę że czas zmienić lekarza na innego.... bo ten to jakis oszołom !

Maja - bidulka Polcia kochana. Może spróbuj poszukać innego pediatry w swoim mieście. Bo te to ewidentnie konował jest. Normalnie nakopać mu, takie rady to se może w d...wsadzić.
Ja banana nie mogę dawać choć Martynka bardzo lubi. Za nic nie może kupci zrobić.

Dzieki dziewczynki, zaparcie minelo, wtedy po tym masakrycznym dniu - to pojawila sie kupka razy dwa, byla i na drugi dzien razy 3. Na razie po problemie, tylko kiedy znow sie pojawi?...ehhhh,,, w srode mamy usg brzuszka.
Lekarz podejscie ma fatalne, 'dzieci miewaja zapracia' taka jego gadka... 'a przyczyne trudno wyeliminowac'... wrrr...

Styna
- Pola ta Laktuloze juz dawno pila, lekarz jedynie tym dzialal i kazal jej ciagle podawac ten syrop.
Kiedys przestalam, bo nie chcialam jej ciagle tym slodkim syropem poic a i tak marnie dzialal, a teraz znowu kupilam i podaje jej wieksze dawki jak kazal lekarz.. Kaszki ma wielozbozowe, i ze sliwka z Nestle.. Wode pije na szczescie, soku pomaranczowego nie moze ze wzgledu na azs..

Ewcia
- wszystkie sloiczki ze sliwkami itp mamy juz dawno opanowane.. malej malo co pomaga na zaparcia. Na chwile podzialaly tylko jogurty..

Kamcia - GRANEX | Płatki | Wafle | Pieczywo - paleczki :))
Ta firma w ogole ma fajne, naturalne rzeczy, ja teraz sie zajadam poduszeczkami owsianymi, super alternatywa dla ohydnej owsianki, pyszka!

Ostatnia edycja:
u mnie też zdarza się spanko po 6-7 godzin,o dziwo najczęściej w dzień, w nocy to tak ok 4 godziny.
Wczoraj miałam zakręconą sytuację- położylismy się wszyscy ok17, na drzemkę, wykorzystując to ,że mały poszedł spać.Budzę się bo słyszę pokrzykiwania juniora, taka wypoczęta- jest jasno, patrzę na zegarek , a tam 8. I spanikowałam:-D bo pomyślałam sobie, że jest 8 rano:-D o jezu, to junior jest bliski śmierci głodowej:-D ha ha

Sentymentalnie dopóki nie przeczytałam posta Jaipur:-D:-D:-D:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry