reklama

Karmienie

A ja jakos nie interesowalam sie tym wczesniej chce pic pije chce jesc niech je. Kiedys duzo pila teraz mniej niewiem od czego zalezy. Za to kache pije w nocy z 2-3 razy tez niewiem czemu zaczela znowu

reklama
napisałam i mi wszystko zniknęło :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Joluś - normalnie powiedziałabym, że Igi dużo pije i zbadałabym mu cukier, ale po poście madzik, stwierdzam, ze to moja Zośka mało pije! Ale kiedy więcej nie chce, to nic nie zrobię. Waży trochę ponad 10kg, a pije: rano max 160ml mleka, wieczorem dostaje tyle samo, ale zawsze zostawia, czasem wypije 100ml..., poza tym woda/rozcieńczony sok/herbatka nie wiem dokładnie ile, ale teraz jak jest chłodniej, może z 200ml w ciągu dnia, a może nawet nie... podajemy jej, ile chce, tyle pije. W upały wiadomo - więcej.

Madzik bardzo madrze napisane, tez tak slyszalam..
jednak moj Niunio pije duzo mniej. mleka moze ok500ml a herbatki to moze 100ml i to nie codziennie

ale dziewczyny mam inny problem. moje dziecko nic nie chce jesc, cokolwiek mu ugotuje to zje dwie lyzeczki i pluje.
ryz z jablkiem i cynamonem, makaron z maseliem i cukrem, marchewke na gesto z ziemniaczkiem, kurczak gotowany z ziemniaczkim, nawet rosolu ostatnio nie chce
mleko owszem wypije i zje kaszke ale czy to mu wystarczy?

Madzik uspokoiłaś mnie :* Będę dalej obserwowała, jak coś to zgłoszę to lekarce przy najbliższej wizycie.

Andzia widocznie wystarcza. A Ty gotujesz specjalnie dla niego czy je posiłki razem z Wami??

Andzia, a może za często dostaje jedzenie i nie zdąży zgłodnieć? Jakieś przekąski między posiłkami zjada? Może trzeba to ograniczyć? Nie wiem gdzie indziej może być przyczyna.

reklama
je tak raczej nie w ustalonych godzinach ale srednio co 4 godziny, czasem zje jablko, czy banana albo danonka i tyle, moze w odpowiednim watku ktos napisze fajny przepis jaki serwujecie waszym maluszkom:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry