reklama

Karmienie

Dziewczynyny pewnie pisalyscie ale niestety nie mam czasu na przeglądanie wstecz do karmienia mieszanego jakie mleko kupujecie? Ja nie dam rady wykarmic małej tylko cycem, od 3 nocy mam dajcie bo głodna jest, i tak płacze do 2,3 w nocy. Zjada dwa cyce i jeszcze jej mało

Ja daję bebiko,wychowałam na nim córkę i teraz też na nie postawiłam. Małemu nic po nim nie jest. Położna mi powiedziała,że lekarze polecają bebilon bo mają profity z tego a bebiko też jest bardzo dobrym mlekiem.

madzia najważniejsze żeby mała była najedzona a nie ważne jak długo je,większość dzieci po prostu lubi sobie powolutku ciągnąć cyca i leżeć przy mamusi

reklama
powiedzcie mi dziewczyny jak wy to robicie że karmcie np 30 minut z jednej piersi bo moja to je góra 10 minut i jest najedzona najbardziej jej pasuje na poczatku jak mam ten pierwszy nawał i prawie samo leci a później albo mi przysypia i nie mogę jej dobudzić labo przestaje ssać tylko trzyma w buzi przez to pośpi 30 minut i jest głodna a chciałabym w końcu karmić mniej więcej co 3 godziny

U mnie było identycznie, jadł 10 minut i zasypiał, nie pomagało muskanie po uszku, dłoni i inne cudowne rady... teraz jakoś sam się przestawił i potrafi z kolei wisieć nawet 40 minut! Chyba musisz przeczekać. Ja też naczytałam się o karmieniu piersią co 3 godziny, ale dochodzę do wniosku że to mało realne, chyba że chodzi o starsze dzieci. Noworodki mają zbyt małe żołądeczki, żeby być nascyconym tak długo (owszem, w pierwszych dniach potrafią jeść rzadziej, bo po prostu dużo śpią). Niektóre dzieci jedzą mniej, ale częściej.

Ostatnia edycja:
Iwon, moja tez potrafi zasnac po 10 min i nie dac sie dobudzic... Wtedy jak zasnie to spi 1h a nie 3h. A potrafi w dzien spac 3h ale ciezko jest przewidziec, ze wlasnie zasnela na 3h...
A mnie z.kolei martwi, ze ona po 10-15 min jak ssie to polyka rzadziej, chyba mi mnieej mleka wtedy leci... Albo raczej wolniej leci albo ona na spiaco slabiej ssie... Nie wiem co z.tym fantem zrobic..

Dziewczynyny pewnie pisalyscie ale niestety nie mam czasu na przeglądanie wstecz do karmienia mieszanego jakie mleko kupujecie? Ja nie dam rady wykarmic małej tylko cycem, od 3 nocy mam dajcie bo głodna jest, i tak płacze do 2,3 w nocy. Zjada dwa cyce i jeszcze jej mało
Ja dokarmiam nan pro. Mała dostaje butle po każdym cycu.

U mnie było identycznie, jadł 10 minut i zasypiał, nie pomagało muskanie po uszku, dłoni i inne cudowne rady... teraz jakoś sam się przestawił i potrafi z kolei wisieć nawet 40 minut! Chyba musisz przeczekać. Ja też naczytałam się o karmieniu piersią co 3 godziny, ale dochodzę do wniosku że to mało realne, chyba że chodzi o starsze dzieci. Noworodki mają zbyt małe żołądeczki, żeby być nascyconym tak długo (owszem, w pierwszych dniach potrafią jeść rzadziej, bo po prostu dużo śpią). Niektóre dzieci jedzą mniej, ale częściej.
Ja karmię co 2-3 godz :tak:

Viola Ale ty też karmisz piersią a dokarmiasz bebiko jak jest głodne?

Tak ja karmię piersią a bebikiem dokarmiam i teraz już praktycznie w ciągu dnia muszę za każdym razem dokarmić i wypija z 2 piersi i około 60 ml bebika a w nocy wystarcza mu sama pierś bo śpi po 6 godzin to zdąży się naprodukować;)

Iwon, moja tez potrafi zasnac po 10 min i nie dac sie dobudzic... Wtedy jak zasnie to spi 1h a nie 3h. A potrafi w dzien spac 3h ale ciezko jest przewidziec, ze wlasnie zasnela na 3h...
A mnie z.kolei martwi, ze ona po 10-15 min jak ssie to polyka rzadziej, chyba mi mnieej mleka wtedy leci... Albo raczej wolniej leci albo ona na spiaco slabiej ssie... Nie wiem co z.tym fantem zrobic..

bo jak masz mleko drugiej fazy ono jest gestsze i wolniej leci wiec sie musi bardziej napracowac i po kilku ssaniach dopiero lyka :)

Tak ja karmię piersią a bebikiem dokarmiam i teraz już praktycznie w ciągu dnia muszę za każdym razem dokarmić i wypija z 2 piersi i około 60 ml bebika a w nocy wystarcza mu sama pierś bo śpi po 6 godzin to zdąży się naprodukować;)

ja mam dokladnie to samo, dwie piersi plus 60 bebilonu, a w nocy jakos wiecej mam pokarmu mimo ze karmie tez co 3h i dwa karmienia sa bez butli.

moja Nadia tez przez pierwszy miesac ciagla cyca ok 10 minut i potem zasypiala,odkladalam ja do lozeczka i za chwile podbudka bo glodna,musialam to przeczekac,potem jadla juz ok 30-40 minut. Jak miala 3 miesiace to zaczelam ja dokarmiac bebiko bo sie nie najadala,a wrecz gdy widziala piers to zaczynala plakac,jadla troche i znowu placz,bo nic nie lecialo.Karmilam Nadie w dzien co 2 godziny,w nocy budzla mi sie dwa razt najpierw ok 2,potem ok 5 i wstawala ok 7.W nocy jadla tylko z cyca,moze mialam wtedy wiecje pokarmu

Dzisiaj udało mi się odciągnąć z dwóch cyców tylko 60 ml. Kiepsko... :-( Chyba muszę zacząć piwko i herbatki na laktację popijać...
Ale najlepsze jest to, że mała nie chciała tego odciągniętego mleka wypić! Drugi raz jej się to zdarzyło. Nie wiem, czemu...

reklama
Ja chyba jestem na dobrej drodze z cyckiem :) z jednego już jemy normalnie z drugiego na zmianę z laktatorem:) raz na dobe dokarmiam bebikiem 120ml, a tak to dokarmiam w nocy i czasami w dzień po cycu swoim odciągniętym- udaje mi sie z 2 cycków odciągnąć około 120ml czyli jedną porcje, ale jak mały jeszcze pociągnie to poleci. No i pije herbatki na laktacje, wode, kawe zbożobą i karmi.
Zaczynam wierzyć, ze uda nam się :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry