Moja dwuletnia Zuzia przez całe swoje życie nie zjadła na raz chyba więcej niż 180 ml. nigdy nie wpasowywała się w te schematy podawane na mleku więc nie ma się co martwić, niech jedzą ile chcą.dziewczyny jak u was wychodzi z porcjowaniem mm? od poczatku 4 miesiaca powinno sie juz dawac 150, a moj od swieta zjada 120, zazwyczaj 90. no i przez to tez wychodzi nam tych karmien wiecej niz 6 na dobe...
reklama
Mam pytanie do dziewczyn które karmią mlekiem modyfikowanym ile wasze dzieciaczki już wypijają bo młody właśnie kończy w niedziele 3 miechy i wypija15 0tzn jak sie rozrobi 150 ml wody i 5 miarek i wychodzi 170mil to to wszystko wypija i ja nie wiem jak to w końcu liczyć że wypija 150 czy 170?
alijenka
Mamcia Nataszki :))
liczy się 150, liczysz tyle ile lejesz wodyMam pytanie do dziewczyn które karmią mlekiem modyfikowanym ile wasze dzieciaczki już wypijają bo młody właśnie kończy w niedziele 3 miechy i wypija15 0tzn jak sie rozrobi 150 ml wody i 5 miarek i wychodzi 170mil to to wszystko wypija i ja nie wiem jak to w końcu liczyć że wypija 150 czy 170?
Monika20078
Fanka BB :)
Dziewczyny karmiące piersią, ile razy jedzą Wasze dzieciaczki??? U nas jest 8 karmień na dobę, to nie za mało??? I ssie ostatnio tak 5-7 minut
claudette
Dziewczyny karmiące piersią, ile razy jedzą Wasze dzieciaczki??? U nas jest 8 karmień na dobę, to nie za mało??? I ssie ostatnio tak 5-7 minut
Moja je coraz rzadziej, teraz wychodzi jakieś 10 karmień, wszystkie około 5-10min. Teraz już szybciutko jej leci, bo np. laktatorem jestem w stanie 150ml odciągnąć w 5min, a laktator wiadomo - mniej wydajny, więc ona pewnie trochę więcej wypija :-)
Oki dziękujęliczy się 150, liczysz tyle ile lejesz wody

Iwon
Lipcowe Mamy '05
Monika u nas wychodzi około 9-10 karmień. A propo - skąd wiecie, że Wasze dzieci już się najadły? Jak one się zachowują po tych 5-10 minutach ssania? Odwracają głowę? Wypychają sutek językiem? Pytam, bo dla mnie to zupełnie nieznany obszar - u nas to ja kończę karmienie po około 20-30 minutach, inaczej moje dziecię wisiałoby na mnie nawet z godzinę ;-)
Pamka_
Dumna mama Króla Juliana
Iwon czasem Julek ma po prostu odwraca głowę albo zaczyna się do mnie szczerzyć albo jak wypluje cycka ja mu zaproponuję znowu to złapie ale nie przełyka... najczęściej wypluwa i odwraca głowę.
Monika 8 karmień wydaje mi się ok. U nas swego czasu było 6- 7 a teraz jest w cały świat;-)
Monika 8 karmień wydaje mi się ok. U nas swego czasu było 6- 7 a teraz jest w cały świat;-)
siula
A ja nie liczyłam,chyba musze zacząć.chodź mała czasem i co godzinę pije ,no ale pewnie dlatego śpi później całą noc bez karmienia:-)
reklama
kasia.natka
kochana u nas w ciągu doby ostatnio są 4 i to mnie zaczęło martwić ale 5-6 jest super bo dziecko samo wie kiedy jest głodne i ile potrzebuje zjeśćDziewczyny karmiące piersią, ile razy jedzą Wasze dzieciaczki??? U nas jest 8 karmień na dobę, to nie za mało??? I ssie ostatnio tak 5-7 minut