reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Karmienie

dziewczyny jak u was wychodzi z porcjowaniem mm? od poczatku 4 miesiaca powinno sie juz dawac 150, a moj od swieta zjada 120, zazwyczaj 90. no i przez to tez wychodzi nam tych karmien wiecej niz 6 na dobe...
Moja dwuletnia Zuzia przez całe swoje życie nie zjadła na raz chyba więcej niż 180 ml. nigdy nie wpasowywała się w te schematy podawane na mleku więc nie ma się co martwić, niech jedzą ile chcą.

reklama
Mam pytanie do dziewczyn które karmią mlekiem modyfikowanym ile wasze dzieciaczki już wypijają bo młody właśnie kończy w niedziele 3 miechy i wypija15 0tzn jak sie rozrobi 150 ml wody i 5 miarek i wychodzi 170mil to to wszystko wypija i ja nie wiem jak to w końcu liczyć że wypija 150 czy 170?

Mam pytanie do dziewczyn które karmią mlekiem modyfikowanym ile wasze dzieciaczki już wypijają bo młody właśnie kończy w niedziele 3 miechy i wypija15 0tzn jak sie rozrobi 150 ml wody i 5 miarek i wychodzi 170mil to to wszystko wypija i ja nie wiem jak to w końcu liczyć że wypija 150 czy 170?
liczy się 150, liczysz tyle ile lejesz wody

Dziewczyny karmiące piersią, ile razy jedzą Wasze dzieciaczki??? U nas jest 8 karmień na dobę, to nie za mało??? I ssie ostatnio tak 5-7 minut

Moja je coraz rzadziej, teraz wychodzi jakieś 10 karmień, wszystkie około 5-10min. Teraz już szybciutko jej leci, bo np. laktatorem jestem w stanie 150ml odciągnąć w 5min, a laktator wiadomo - mniej wydajny, więc ona pewnie trochę więcej wypija :-)

Monika u nas wychodzi około 9-10 karmień. A propo - skąd wiecie, że Wasze dzieci już się najadły? Jak one się zachowują po tych 5-10 minutach ssania? Odwracają głowę? Wypychają sutek językiem? Pytam, bo dla mnie to zupełnie nieznany obszar - u nas to ja kończę karmienie po około 20-30 minutach, inaczej moje dziecię wisiałoby na mnie nawet z godzinę ;-)

Iwon czasem Julek ma po prostu odwraca głowę albo zaczyna się do mnie szczerzyć albo jak wypluje cycka ja mu zaproponuję znowu to złapie ale nie przełyka... najczęściej wypluwa i odwraca głowę.

Monika 8 karmień wydaje mi się ok. U nas swego czasu było 6- 7 a teraz jest w cały świat;-)

A ja nie liczyłam,chyba musze zacząć.chodź mała czasem i co godzinę pije ,no ale pewnie dlatego śpi później całą noc bez karmienia:-)

reklama
Do góry