• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Karmimy...

reklama
dlatego pytałam o nie pediatre ze wzgledu na wczesniactwo bo myslałam ze musze ztym czekac jeszcze dłuzej niz jak normalnie bedzie miał 4 miesiace ale powiedziała ze juz moge mu dawac niewielkie porcje bez obaw.

Hmmm ja niewiem ale mi sie wydaje ze to nie zrobi duzej roznicy czy da sie w 4 miesiacu czy dwa albo tydzien wczesniej oczywiscie w malutkich ilosciach na poczatku. Podczytuje styczniowki od czasu do czasu i tam niekture dziewczyny zaczynaly dawac juz w 3 miesiacu i nic dzieciom nie jest. Ale to jest tylko moje zdanie. :-)

Dusia - a mi się wydaje, że z jakiegoś powodu producent zamieszcza taką informację na opakowaniu...
No ale to nie moje dzieci , więc w sumie mi to lata. (Zresztą każdy powinien się zająć własnym "ogródkiem" :-p)

Sabincia co lekarz to inna opinia:no::baffled:
ale byłam zdziwiona ze tak szybko mu juz dajesz bo on wczesniakiem jest i jeszcze do tego nie skończył 4 miesiecy
ale najlepiej ufac swojej intuicji:tak::-)
Ninja mam podobne zdanie jak ty w tej sprawie;-) wolnoć Tomku...;-)

No kazdy ma inne zdanie i pewnie kazdy lekarz tez cos innego powie. Ale nie wydaje mi sie zeby to zaszkodzilo dziecku. Tak samo jak zabraniaja dawac dzieciom mleko krowie tylko musi byc modyfikowane, a moja ciotka wychowala 7 dzieci na zwyklym mleku od krowy no i wszystkie zyja ;-)

Dusia przedtem były inne czasy bardziej "zdrowe" było środowisko itd itp
moim zdaniem trzeba zachowac we wszystkim rozsadek
bo ja napewno koło roku bym mleko krowie wprowadziła:tak::-)

Dusia a u Ciebie tez jest tak ze dzieci pija tylko rzeczy z lodowki ??
Jak kiedys podgrzalam jednemu z dzieci mleko w mikrofali to mama zreobila oczy jak 5zl i powiedziala ze tego nie mam robic.
Chlopiec od 13 miesiaca pil tylko krowie mleko i tylko z lodowki
obojetnie czy byl zdrowy czy tez mial 39 st goraczki.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry