• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kaszka=kiedy moge ja podac i jak?

reklama
Dalam malemu na wieczor kaszke jablkowa,zjadl az 200ml bo musialam mu dorobic bardzo mu posmakowala,do mleka dodalam 2 lyz,mniej zeby ladnie mu szlo.zasnal o 9 i obudzil sie o 4 na mleczko i potem po 8 na sniadanko,dzis tez mu dam,a nie wiecie od kiedy mozna dziecku awac 2 razy dziennie kaszke,np rano i wieczorem?

Myślę że możesz już dawać ale pamiętaj że kaszka tuczy :tak::tak::tak:

I jeszcze zapomniałam o wodzie bo pytałaś.:tak: Gdzieś do 7 miesiąca dawałam Gerbera bo jej nie trzeba gotować (tak jest napisane na opak) a teraz żywca daję i nie gotuję :tak:

Ja będę teraz dawać małej kaszkę na śniadanko,ale zastanawiam się czy nie kupić tej kaszki "spokojny sen" i dawać na noc.Chodź cały czas słyszę"dobre rady" że kaszki nie daje się na noc:baffled:.

Ja też daję kaszkę na noc od jakiś 2 m-cy. Podaję zamiennie "misiowy ogródek" Nestle, oraz kaszki ryżowe z owocami.
Osobiście polecam Misiowy ogródek z warzywami, bo wg mnie jest lepszy - mniej słodki niż kaszki owocowe.

Kaszkę sypię bezposrednio do przygotowanego wcześniej mleka (150 ml mleka + kaszka do gęstej konsystencji) i podaję łyżeczką z miseczki.
Tak więc Alicja na noc zjada ok 180ml kaszki i śpi po tym całą noc :-)
W dzień na 2-gie śniadanie pije mleczko z butelki z 3ma łyżevczkami kaszki kukurydzianej, którą również sypię do butelki bezpośrednio i podaję przez smoczek.

Jak była mniejsza (ok 5 m-ca) podawałam tylko 1x dziennie kaszkę, a właściwie kleik ryżowy na noc do mleka - gdzies tak 2-3 łyżeczki.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry