reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
Ja zastanawiałam się jak to będzie jak będę w ciąży, wypić lubiłam a do tego i jakaś dobra smakowa cygaretka się przyplątała. Ale uwierz, że to jest jakiś samoistny instynkt, bo nawet jeśli byś chciała się napić to cię obrzydzenie bierze do smaku. A w ciążę zajdziesz, jeszcze zobaczysz doczekamy jak będziesz narzekać na codzienne wymioty i ciągłe zmęczenie.

Mój naczelnik jak nam składał życzenia noworoczne podszedł do mnie nachylił się przyłożył rękę do mojego brzucha i powiedział: Żeby słowo ciałem się stało! Bo ja ma brzuszek i wszyscy myślą że jestem w ciąży:-D.

Karolinajulia okres czasami się spóźnia, dużo rzeczy ma na to wpływ: stres, alkohol, zmiana klimatu itp. Nie powinnaś się martwić.
Veronica raczej mi nic nie zaszkodziło, to po prostu pierwszy dzień w trakcie ciąży kiedy mi wszystko smakuje i wcinam ile mogę. Ja do usg jeszcze dwa tygodnie - nie mogę się doczekać, swojego okruszka widziałam ostatnio ponad miesiąc temu.

no tak powinnam miec 3 a a1 stycznia akurat bylam na imprezie juz takiej sylwestrowej no rozumiecie:)
i pozniej przez pare dni ciagly stres poddenerwoanie moze to wlasnie spowodowalo opoznienie..
hm.. jeszcze mam pytanoko do was. cz obliczacie dni plodne i nie plodne?

Ja pamiętam że jak zaciążyłam, to wtedy mieliśmy ciężki miesiąc - nic nie wskazywało na to że zaskoczę. Wydaje mi się, że to chyba kwestia podejścia - trochę luzu, więcej sexu i wyjdzie. A Tobie Agusia też się uda - uwierz.
Karolinajulia jeśli miałaś okres to test wyjdzie negatywny - zobaczysz. A starasz się o maluszka, czy wypadek przy pracy? Dni płodne występują przy regularnych cyklach tak przeważnie między 12 a 15 dniem cyklu.

Ostatnia edycja:
tak wlasnie wiem o tej plodnosci . tylko ze przez te opoznienie nie wiem jak dalej to obliczyc..;/ tak przed okresem wyszedl negatywny.. ale czy to pewnosc ze nie jestem w ciazy?

reklama
Jeśli cały czas się denerwujesz to możesz zrobić kolejny test ale uważam że to tylko będą wyrzucone pieniądze. Ja też miałam zawsze regularny, ale czasami się zdarzyło że był kilka dni później. A jak bardzo opóźnił ci się okres?

Do góry