reklama
katty, babolcu, co Ty tu opowiadasz?
Baśka, słuchaj koleżanki. I nie marudź, zaraz się wszystko wyjaśni. I zamiast robić testy owu, może zrób w końcu ciązowy z pierwszego sikania???
Ja już idę spać. Katar mnie dzis męczy :-( Dobranoc

Baśka, słuchaj koleżanki. I nie marudź, zaraz się wszystko wyjaśni. I zamiast robić testy owu, może zrób w końcu ciązowy z pierwszego sikania???
Ja już idę spać. Katar mnie dzis męczy :-( Dobranoc
A u mnie było tak,że robiłam testy owulacyjne i TEGO dnia, kiedy zaszłam w ciążę zrobiłam test przed kochaniem się wieczorkiem i była tylko taka słaba kreseczka, co oznaczało że owu dopiero się zbliża, ale jeszcze nie jest. Ta noc była przyznam się dłuuuuga
Skończyliśmy praktycznie nad ranem. Jak wieczorem sprawdzałam śluz to było go malutko, ale już rano ( będąc już w ciąży i nie wiedząc o tym
) jak sprawdziłam to był płodny - jak białko jajka kurzego , a test pokazywał wyraźną kreskę, co oznaczało że mam szczyt płodności. Nie powinnam może pisać tu takich rzeczy, ale jeśli ma to komuś pomóc zajść w ciążę , to napiszę co u mnie podziałało. Otóż po stosunku, sama siebie doprowadziłam do orgazmu jeszcze raz, ale nie wprowadzając niczego do pochwy, żeby nie wyciągnąć nasienia. Skurcze popchnęły je dalej. I wtedy dałam nogi do góry i tak leżałam przez 15 minut. No i w lipcu tego roku urodziłam śliczną córcię
Objawy ciąży miałam dwa, ale za to baaardzo charakterystyczne: niewiadomo czemu, nagle, z dnia na dzień zaczęłam lubić i jeść popcorn z mikrofalówki. Wtryniałam każdego dnia paczkę popcornu,oglądając sobie filmy na dvd. A w ciągu dnia z kolei robiło mi się nagle bardzo gorąco- taka fala ciepła, jakby mnie grypa łapała. Nie miałam mdłości, ani piersi mnie jakoś szczególnie nie bolały. Czułam się ogólnie git
Tylko te fale ciepła,uffff Tak miałam, będąc od tygodnia w ciąży:-)
poziomki
mama 00 08 11 13 15
Byłam dzisiaj na wizycie i usg
)
Dziewczyny mają 393g(22tc i 1dz) i 332g(21tc i 1 dz)
D Strasznie dużo urosły od ostatniego usg aż sie z ginem dziwiliśmy
Szyjka 34mm
) wszystko ok wyniki ogólnie dobre tylko hemo troszku za niska ale na razie bez anemii.
Dostałam luteine 2x2 , aspargin 2x1(magnez+potas bo skurcze łydek się czają),no-spe doraźnie i oczywiście zaopatrzyłam się w rennie
)
Oczywiście nadal panienki
Gin powiedział że jak tak będą rosły to ucieszy się jak dotrwamy do 36 tyg:0
Następna wizyta za 2 tygodnie 12 stycznia
Misia WIELKIE GRATKI!!!
Dziewczyny mają 393g(22tc i 1dz) i 332g(21tc i 1 dz)
Szyjka 34mm
Dostałam luteine 2x2 , aspargin 2x1(magnez+potas bo skurcze łydek się czają),no-spe doraźnie i oczywiście zaopatrzyłam się w rennie
Oczywiście nadal panienki
Następna wizyta za 2 tygodnie 12 stycznia
Misia WIELKIE GRATKI!!!
mama05
prrrryy szaaaalona :))
witam sie z rańca
POZIOMKI-super,ze dzieciaczki rosną,ze nie ma syndromu podkradania i ze wszystko si
poglaskać brzuszek;-)
TUSIA- dzieki za Twoją opowieść,zawsze to jakaś pomoc dla nas wlaczących
i gratki córci!
MONONOKE- milion &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& dla Ciebie,zeby sie udalo!!!
ja w listopadzie jak juz wiedzialam ,ze jestem w ciązy a mialam 2 testy owu to robilam-owszem
nie z rannych siuśków,ale tak kolo godziny 11 i wychodzily po 2 minutach II grube krechy(to znaczy ta kontrolna wychodzila od razu-wiadomo tej drugiej sie nigdy nie spieszy
)
pozdrawiam wszystkie babki...
ja chcialam czekać ten cykl i nastepny,zeby organizm "odpcząl" po ostatniej ciąży,ale....14 grudnia mialam poronienie-czyli 1d.c.a tydzień pozniej czulam mega!!!!lewy jajnik(wieczorem)tak typowo na owu jak boli-to byl 8d.c. rano pojawil sie śluz,taki rozciągliwy gęsty,mętny-początkowy plodny śluz...pogadalam z moimi dziewczynami staraczkami i stwierdzily ,ze nie ma na co czekać i dzialać bo przeciez zadnego zabiegu nie mialam ,nic sie nie musi wygoić a organizm mi pokazuje,ze jest gotowy,wiec mam dzialać.
tak wiec w 9d.c. bylo dzialanie..
w 10d.c. śluz zrobil sie przezroczysty,nadal ciągliwy ,ale taki typowo plodny..
w 11d.c.taz taki byl i dzialaliśmy
caly ten czasu czulam lewy jajnik czaaaasem prawy zakul
w 12 d.c. (w sobote-tą co byla)śluz wieczorem zanikl
ja mam cykle 25-27 dniowe-wiec obstawiam ,ze owu byla sobota/niedziela...
nie kupilam testow owu,nie mierzylam tempki,nie bralam Clo na owulke bo nie liczylam na dzialania w tym cylku,ale skoro jajkni pracowal i śluz piękny sie pokazal to zadzialaliśmy te 2 razy..
od poniedzialku czuje wciąz klucia po lewej stronie,czasem zaboli jak na @ podbrzusze..
dziś mam 16d.c rano zmierzylam tempke(na dole ) i mam 37 jesli dojdzie do zagnieżdzenia (a to jest okolo 6 dni po owulce) to w okolicy weekendu teraz tempka powinna jeszcze podskoczyć-jak bedzie zobaczymy.skoro mam 37 to znaczy ,ze owu byla,ja tempka mierze sporo czasu i wiem ,ze jak mam "Pusty" cykl to nie mam więcej jak 36.5 36.6. na początku cyklu mam 36.3 36.4 tak wiec taka temperatura jak dziś mnie cieszy..
jak skonczyl sie śluz plodny w sobote to ndz.i poniedzialek bylo sucho a teraz mam taką wodnistą wydzieline,nieciągncą jak teraz gdy bylam w ciąży-normalnie nastawilam sie na ten cykl ,ze musi sie udać!!!!
dlatego prosze o &&&&&&&&&&& i cieple myśli..
termin @ mam na 8 stycznia................
ACHA od kilku dni sprawdzam szyjke i pamietam jak kiedyś Martusia wstawila schemat jak wygląda szyjka w poszczegolnych dniach cyklu-jesli nie ma ciąży to dzień ,dwa po owu schodzi na dol i jest nisko-ja jestem 3 lub 4 dni po owu i mam wyyysoko
) a ta wydzielina jest taka bardziej mleczna(jesli chodzi o kolor)
ale esej walnelam -jak nigdy...

POZIOMKI-super,ze dzieciaczki rosną,ze nie ma syndromu podkradania i ze wszystko si

TUSIA- dzieki za Twoją opowieść,zawsze to jakaś pomoc dla nas wlaczących

MONONOKE- milion &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& dla Ciebie,zeby sie udalo!!!
ja w listopadzie jak juz wiedzialam ,ze jestem w ciązy a mialam 2 testy owu to robilam-owszem

pozdrawiam wszystkie babki...
ja chcialam czekać ten cykl i nastepny,zeby organizm "odpcząl" po ostatniej ciąży,ale....14 grudnia mialam poronienie-czyli 1d.c.a tydzień pozniej czulam mega!!!!lewy jajnik(wieczorem)tak typowo na owu jak boli-to byl 8d.c. rano pojawil sie śluz,taki rozciągliwy gęsty,mętny-początkowy plodny śluz...pogadalam z moimi dziewczynami staraczkami i stwierdzily ,ze nie ma na co czekać i dzialać bo przeciez zadnego zabiegu nie mialam ,nic sie nie musi wygoić a organizm mi pokazuje,ze jest gotowy,wiec mam dzialać.
tak wiec w 9d.c. bylo dzialanie..
w 10d.c. śluz zrobil sie przezroczysty,nadal ciągliwy ,ale taki typowo plodny..
w 11d.c.taz taki byl i dzialaliśmy

caly ten czasu czulam lewy jajnik czaaaasem prawy zakul
w 12 d.c. (w sobote-tą co byla)śluz wieczorem zanikl
ja mam cykle 25-27 dniowe-wiec obstawiam ,ze owu byla sobota/niedziela...
nie kupilam testow owu,nie mierzylam tempki,nie bralam Clo na owulke bo nie liczylam na dzialania w tym cylku,ale skoro jajkni pracowal i śluz piękny sie pokazal to zadzialaliśmy te 2 razy..
od poniedzialku czuje wciąz klucia po lewej stronie,czasem zaboli jak na @ podbrzusze..
dziś mam 16d.c rano zmierzylam tempke(na dole ) i mam 37 jesli dojdzie do zagnieżdzenia (a to jest okolo 6 dni po owulce) to w okolicy weekendu teraz tempka powinna jeszcze podskoczyć-jak bedzie zobaczymy.skoro mam 37 to znaczy ,ze owu byla,ja tempka mierze sporo czasu i wiem ,ze jak mam "Pusty" cykl to nie mam więcej jak 36.5 36.6. na początku cyklu mam 36.3 36.4 tak wiec taka temperatura jak dziś mnie cieszy..
jak skonczyl sie śluz plodny w sobote to ndz.i poniedzialek bylo sucho a teraz mam taką wodnistą wydzieline,nieciągncą jak teraz gdy bylam w ciąży-normalnie nastawilam sie na ten cykl ,ze musi sie udać!!!!
dlatego prosze o &&&&&&&&&&& i cieple myśli..
termin @ mam na 8 stycznia................
ACHA od kilku dni sprawdzam szyjke i pamietam jak kiedyś Martusia wstawila schemat jak wygląda szyjka w poszczegolnych dniach cyklu-jesli nie ma ciąży to dzień ,dwa po owu schodzi na dol i jest nisko-ja jestem 3 lub 4 dni po owu i mam wyyysoko
ale esej walnelam -jak nigdy...
Ostatnia edycja:
A
Anulka198424
Gość
Katty pytalas o wisienke u niej dobrze dzidzius w porzadku
nie ma zbytnio czasu bo sie przeprowadzaja a jeszcze mecza ja nudnosci ...powiem jej ze sie o nia upominacie 
reklama
mama05
prrrryy szaaaalona :))
KATTY- dziekuje kochana,trzymaj bo ja sama za siebie trzymam!!!przez tyle miesiecy bralam hormony na owulke,na regulacje cyklu,przytylam po nich co widać na suwaczku a teraz wszystko sie unormowalo bez leków-śluzu plodnego nie mialam ponad pol roku,bo te leki wysuszają sluzówke a w listopadzie jak zaszlam to bylam bez leków i juz śluz byl i teraz też jestem bez leków(tylko folik) i tez jest śluz...
bede pisala na bierząca;-)
ja za Ciebie tez trzymam &&&&&&&&&&

bede pisala na bierząca;-)
ja za Ciebie tez trzymam &&&&&&&&&&