reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
ostatnio w auchan widziałam body, śpioszki i koszulki bardzo tanie i ładne :) około 4-5 zł za sztukę ale przed Nowym Rokiem i tak nie damy rady pojechać na większe zakupy, czekamy na wypłaty ;) W tym miesiącu żyliśmy za pensję męża, bo mi ZUS zalega z wypłaceniem chorobowego. Nie dostałam ani grosza odkąd zakład pracy przestał mi wypłacać świadczenia, czyli ostatnia pensja na początku listopada. W dodatku w tym miesiącu opłacamy OC i już się zapożyczyliśmy :(

Ostatnia edycja:
heh jak to dobrze, ze ja mam ciuszi po marcelku poodkladane ;-)
dziewczyny wspanialych lowow na tych przecenach ;-)

Witam czerwcowe mamy :-). Pisałem już o tym u marcówek ale i u was napisze odnośnie VAT`u. Będzie to wyglądało tak:
"Od dnia 1. stycznia 2011 r. zmianie ulegają stawki VAT w Polsce. Podstawowa stawka VAT 22% zostanie zamieniona na stawkę 23%, zaś stawki 3% i 7% odpowiednio na 5% oraz 8%.". Więc nie ma co panikować. Niestety przez zaistniałą sytuacje(dezinformacja w tej sprawie), sprzedawcy na tym korzystają i pod pretekstem wyprzedaży zawyżają często dość mocno ceny. Proponuje jednak odczekać do nowego roku aż ten cały chaos ustanie i na spokojnie robić zakupy :-). Życzę udanych porodów i pozdrawiam.

Ale jest jedno ale - wzrost VAT na ubranka niemowlęce wynika z zakwestionowania przez UE stawki obniżonej jak dotychczas 7 % i w związku z tym musi być zastosowana stawka podstawowa, którą od 01 stycznia 2011 roku będzie 23 %.
A wieści z dzisiejszego buszowania po przecenach w wątoku wyprawkowym.
Agabre - nie daj się, ZUS to państwo w państwie. U nich bez awantury to się nic raczej nie załatwi. :wściekła/y:

forever_young jak to jest możliwe,że ZUS nie wypłaca Ci tak długo pieniędzy...ja też mam w planach od stycznia isc na zwolnienie i nie wyobrazałam sobie ,że mają takie prawo żeby nie wypłacic pieniedzy na czas...to wedlug mnie chore.Moja kolezanka jest na zwolnieniu od kilku miesiecy w ciazy i dostaje regularnie od samego poczatku...Idz tam lepiej i dowiedz sie, byc moze gdzies zawinil pracodwaca...

Nie mi tylko Agabre. Ja mam na tyle dużego pracodawcę, że będzie mi on wypłacał nie ZUS, z którym się rozliczy. Z tego co wiem nie ma z tym problemu. Nie wyobrażam sobie, żebym mogła nie dostać co miesiąc swoich pieniędzy - mam dość duże obciążenia stałe i utrzymuję się sama.

A to sorki forever niewiem jak patrzyłam że widziałam ,że to był Twój post:)Ślepak jestem i tyle...Powiem szczerze ,że przeraża mnie pójście na zwolnienie i czekanie na opóznioną wypłatę!!Tak być raczej nie powinno...

Zdecydowanie nie! Myślę, że każdą z nas by przeraziło :tak: Na razie muszę się tłumaczyć dlaczego chcę jechać w styczniu na delegację do Gdańska własnym autem - jak nie będzie śniegu to i w 5 h da radę - a nie wątpliwej jakości pociągiem - według rozkładu 6,5 h, ale wystarczy zajrzeć do netu aby zobaczyć co się dzieje na kolei. :szok: W autku chociaż ciepło, sucho.... Pierwotnie wyjazd wypadł na datę mojej amniopukcji to sobie przełożyłam. Poza tym zamierzam zabrać ze sobą Ojca Młodego/Młodej - wyjazd z noclegiem - do pomocy - drugi kierowca, noszenie bagażu. Zapowiedziałam, że jak mi się na auto nie zgodzą to nie pojadę wcale.

reklama
forever_young jak to jest możliwe,że ZUS nie wypłaca Ci tak długo pieniędzy...ja też mam w planach od stycznia isc na zwolnienie i nie wyobrazałam sobie ,że mają takie prawo żeby nie wypłacic pieniedzy na czas...to wedlug mnie chore.Moja kolezanka jest na zwolnieniu od kilku miesiecy w ciazy i dostaje regularnie od samego poczatku...Idz tam lepiej i dowiedz sie, byc moze gdzies zawinil pracodwaca...
To opóźnienie nie koniecznie wynika z ZUSU. U mnie szef nie dostarczył papierów i jak na tą chwile mam wstrzymane wypłaty.Brak dobrej woli i tyle . To jest chamstwo a za 2 lata pracy i doprowadzenia firmy do ładu

Do góry