reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy pierwsze usg?

Wiem co miałam jeszcze zapytać. Jest sens żebym robiła betę z krwi za 10 dni? Czy lepiej jakoś teraz zrobić żeby zobaczyć czy wzrasta prawidłowo?

reklama
Wiem co miałam jeszcze zapytać. Jest sens żebym robiła betę z krwi za 10 dni? Czy lepiej jakoś teraz zrobić żeby zobaczyć czy wzrasta prawidłowo?
Betę najlepiej robić na początku w odstępie 48h. Przy dłuższej przerwie porównywanie wyników noc ci nie powie. A robienie bety w późniejszej ciąży też jest bezsensu bo później już tak nie przyrasta jak na początku. Moim zdaniem jeżeli chcesz robić, to lepiej teraz zrobić dwa wyniki.

Betę najlepiej robić na początku w odstępie 48h. Przy dłuższej przerwie porównywanie wyników noc ci nie powie. A robienie bety w późniejszej ciąży też jest bezsensu bo później już tak nie przyrasta jak na początku. Moim zdaniem jeżeli chcesz robić, to lepiej teraz zrobić dwa wyniki.
A to już za późno bo mogę zrobić dopiero w poniedziałek a to już będzie 6 dni od pierwszej bety. Nic się konkretnego nie dzieje tylko mdłości i bóle brzucha ale delikatne to chyba dlatego że rozrasta się macica. Więc poczekam już na to usg

A to już za późno bo mogę zrobić dopiero w poniedziałek a to już będzie 6 dni od pierwszej bety. Nic się konkretnego nie dzieje tylko mdłości i bóle brzucha ale delikatne to chyba dlatego że rozrasta się macica. Więc poczekam już na to usg
To zrób w poniedziałek i powtórz w środę. Tzn o ile chcesz.

Hej, dziewczyny :)
A ja mam wizytę 16.02 na ktorej niby powinno być coś widać. Robiłam tydzień temu w czwartek (04.02) betę i wyszła na poziomie 4 581.
Myślicie, że we wtorek będzie już coś konkretnego widać? :)

Aha, już jedną wizytę miałam tj. 01.02, Prawie nic nie było widać, bo beta była za mała. 28.01 - 118, 30.01 - 393.
04.02 - 4 581 :)
Lekarz zobaczył maleńki pecherzyk.

reklama
Witam :) jak u mnie pojawiły się 2 kreski to szybko dzwoniłam, żeby umówić się na wizytę ale położna powiedziała, że jest za wcześnie więc lekarz nic nie zobaczy (4 tydzień) i umówiła mnie na koniec 7 tygodnia. Już się nie mogę doczekać!

Do góry